دکتر آرام : روانشناس بالینی و سلامت عضو انجمن روانشناسان آمریکا ، مترجم مولف ، محقق علوم متافيزيك، فرا روانشناسي ، مغناطیس درمانی ، مخترع و مبتکر تکنیک های ویژه تجسم خلاق

0 تا 100 آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن

0 تا 100 آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن

مراقبه یا مدیتیشن برای ما که در عصر حاضر ما به نوعی، از اصل و ریشه خود دور افتاده ایم و از چیزی که اساس قلب و فکر ماست فاصله گرفته ایم. مظاهر آن به صورت اختلالات روانی، پرخاشگری و سردرگمی نمود پیدا کرده است. اکثرا ما برده ذهنمان هستیم. ذهن ما به بدترین دشمنان تبدیل شده است. سعی می کنیم تمرکز کنیم، اما ذهن ما سرگردان می شود. سعی می کنیم بر استرس غلبه کنیم، اما اضطراب نمی گذارد شب بخوابیم.

عهد می بندیم که عصبانی نشویم ولی در رانندگی شدیدا از کوره در می رویم.به نظر می رسد همه قبول داریم پرورش جسم به کمک ورزش و رژیم غذایی و استراحت کار درستی است، اما چرا به فکر پرورش و تربیت ذهن خود نمی افتیم؟ باید از صمیم دل بخواهیم که سرعت خود را کاهش دهیم، مهربان تر باشیم، نترسیم، با اعتماد به نفس و عزت نفس زندگی کنیم، اما خیلی وقتها در عمل، قادر به اینها نیستیم، زیرا کاملا به شیوه ها و روش های موجود خو گرفته ایم.

چگونه ذهن سرگشته را با مدتیشن آرام سازیم

فهرست مطالب مقاله

ذهن سرگشته ما مانند اسب وحشی است. وقتی می خواهیم به دستش آوریم، می گریزد، وقتی می خواهیم نزدیکش شویم رم می کند. اگر راهی پیدا کنیم که سوارش شویم، ما را به زمین در گل و لای خواهد انداخت. تصور می کنیم که تنها راه رام کردنش این است که هرچه می خواهد به او بدهیم. در مراقبه یا مدیتیشن انرژی فراوان صرف می کنیم تا این اسب وحشی ذهن را راضی و سرگرم کنیم. ذهن سرگشته نمی تواند از خودش فراتر رود. هنگام پیش آمدن مشکل و یا امری غیر منتظره ترجیح می دهد در محدوده ای کوچک شادمان باشد.

به این ترتیب است که خشم، حسادت، اضطراب و ناراحتی های جسمی را پرورش می دهیم. با ذهن تربیت نشده، بیشتر اوقات عمر را اسیر حالات خلقی خود هستیم. هر صبح که از خواب بیدار میشویم انگار که می خواهیم یک قمار را شروع کنیم. « امروز چه نوع ذهنی خواهم داشت؟ » ذهنی آزرده، خوشحال، مضطرب، خشمگین، سرشار از عشق، آرام یا ناآرام ؟ در مراقبه یا مدیتیشن نشسته، ما ذهن خود را در حالت پایداری، وضوح و استحکام پرورش می دهیم. با تربیت ذهن از طریق مراقبه می توانیم اتحاد و اتفاقی به وجود آوریم که به ما امکان می دهد عملا از ذهن خود استفاده کنیم نه اینکه ذهن ما از ما استفاده کند.

برگرفته از کتاب “ذهن تان یارتان” نوشته ساکیانگ میفام

مراقبه یا مدیتیشن (Meditation ) چیست؟

مراقبه یا مدیتیشن یعنی رها شدن از قید و بندهای دست و پا گیر و خسته کننده

مراقبه یا مدیتیشن (Meditation ) چیست؟

اما مراقبه یا مدیتیشن یعنی رها شدن از قید و بندهای دست و پا گیر و خسته کننده، از زمانیکه انسان ها در اثر خستگی کار نیاز به آرامش پیدا کردند، مدیتیشن معنی پیدا کرد. مدیتیشن نیاز به تخصص ندارد. شما در هر سن و سالی که هستید، می توانید این کار را انجام دهید. مدیتیشن یک تکنیک آرامشی است. اکثر مردم فکر میکنند که قادر به چنین کاری نیستند. و یا وقت کافی برای این کار ندارند. مراقبه را شما در منزل، کنار ساحل دریا، و یا در جنگل و طبیعت ،میتوانید به راحتی و در آرامش کامل انجام دهید. روی هم رفته از فشارهای روحی شما کاسته میشود. تصاویر ذهنی در مراقبه میتواند تمام ترس های بی مورد را از شما دور کند. اعتماد به نفس شما را هم بالا می برد. و یک لذت خاصی نصیب شما میشود. انسانها همیشه از رنج و محنت فرار میکنند. برای رسیدن به یک آسودگی و آگاهی ما نیاز به انجام مدیتیشن داریم.

مدیتیشن سفری به خویشتن

مدیتیشن سفری است به درون خویش، و رها شدن از همه قید و بندها و عدم وابستگی به هر چیزی. در این عمل، هنر شاد زیستن را بخوبی می آموزید. این تکنیک ذهنی به شما کمک های زیادی می کند تا از فشارهای عصبی نجات پیدا کنید. مدیتیشن از بی ذهنی است، حالتی است از آگاهی بی اندازه خالص، در حالت عادی آگاهی مملو از زباله است, درست مانند آینه ای که با غبار پوشیده شده باشد.

ذهن همواره پر است از هیاهوی افکار در حال گذر, آرزوها, خاطره ها, هیجان ها همگی در حال عبور هستند, واقعاً که یک هیاهوی دائمی در ذهن وجود دارد. حتی در زمانی که شما در خواب هستید مغز در حال فعالیت است, به همین دلیل است که شما خواب می بینید. ذهن هنوز در حال فکر کردن است. هنوز اسیر نگرانی ها و دل مشغولی هاست. در حال آماده شدن برای فردا است. یک آمادگی پنهانی و مخفیانه برای فردا در حال رخ دادن است. در صورتی که مدیتیشن نکنید این حالت در شما اتفاق می افتد که درست نقطهء مقابل مدیتیشن است.

آرامش واقعی یا مدیتیشن

زمانی که افکار و آرزوها به ذهنتان هجوم نیاورند, هیچ فکری به وجود نیاید و هیچ آرزویی شکل نگیرد آنگاه شما واقعاً آرام هستید و آین آرامش همان مدیتیشن است. تنها در آین آرامش است که مراقبه شناخته می شود در غیر این صورت شما هرگز نمی توانید با ذهنی مغشوش به مدیتیشن دست پیدا کنید, چون ذهن همواره در تلاش است تا به تنهایی وجود داشته باشد. با کنار گذاشتن افکار, آرام بودن, بی اعتنایی به ذهن, با مشاهده افکاری که با آنها هویت می گیرید و رها کردن این اندیشه که چه هستید می توانید مرا درک کنید.

مدیتیشن پی بردن به این مطلب است که من ذهن نیستم. وقتی که این آگاهی آرام آرام در وجودتان عمیق و عمیق تر گردد, آنگاه لحظات بزرگی در زندگیتان به وجود می آیند. لحظات سکوت, لحظات فضای خالص, لحظات وضوح, لحظاتی که هیچ چیز در درونتان در تلاطم نیست و همه چیز آرام است. در آن لحظات آرم شما قادر به درک کیستی خودتان هستید و راز هستی را درمی یابید. هر وقت که مدیتیشن حالت طبیعی و همیشگی شما بشود روزی شگفت انگیز به وجود می آید, روزی پر از نعمتهای بزرگ. ذهن چیزی غیر معمول است که هرگز حالت طبیعی شما نیست, اما مدیتیشن حالتی طبیعی است که هم اینک در شما وجود ندارد.

تلفن تماس برای اطلاعات بیشتر با موسسه تجسم خلاق

02188302523

تلگرام و واتساپ

09011594943

مدیتیشن بهشتی گمشده ما

بهشتی گمشده است که می توانید دوباره آنرا بیابید. به چشمان کودکان نگاه کنید, آرامش و معصومیت فوق العاده ای را خواهید دید ولی او باید به جامعه ملحق شود, باید یاد بگیرد که چگونه فکر کند, چگونه حسابگری باشد, چگونه دلیل بیاورد و چگونه بحث کند. او مجبور است لغات, زبان و مفاهیم را یاد بگیرد و آرام آرام ارتباط خود را با آن معصومیت درونی از دست می دهد. حالا دیگر جامعه او را آلوده کرده است. او جزء موثری از این مکانیسم شده ولی دیگر یک انسان نیست. همه چیزی که به آن احتیاج داریم این است که یک بار دیگر آن فضا را بدست آوریم. شما قبلاً هم آنرا تجربه کرده بودید به همین دلیل هنگامی که برای اولین بار با مدیتیشن آشنا می شوید شگفت زده خواهید شد چون احساس عجیبی در وجودتان برانگیخته می شود.

گویی که قبلاً هم آنرا می شناختید, تنها آنرا فراموش کرده بودید، ولی اگر بتوانید مجدداً آنرا بیابید متعلق به شما خواهد شد . در حقیقت نمی شود آنرا گم کرد فقط می توان آنرا به فراموشی سپرد. در ابتدا ما به صورتی مراقبه وار به دنیا می آییم و سپس فکر کردن را می آموزیم, ولی ذات حقیقی ما جایی در عمق وجودمان مخفی باقی می ماند. کافی است هر روز مقداری بکنیم تا به سرچشمه برسیم. چشمه زلال آب، برترین موفقیت در زندگی یافتن این سرچشمه است. درمدیتیشنهای پزشکی از دسته ای حرکات ویژه استفاده می کنند .

مدیتیشن شامل خواص منحصر به فرد زیر است:

  1. تنفس های مخصوص
  2. حـرکات و ژست های ویژه که دست ها و انگشتان باید وضعیت مشخصی داشته باشند.
  3.  سرودهای مخصوصی که از صداهایی واضح و ارتعاشی تشکیل شده است.
  4. تمرکز فکری

این خصوصیات متفاوت فکر و جسم فرد را کاملاً درگیر می کند. مجموعه کامل این خصوصیات با همکاری همدیگر بر فرد تاثیر می گذارند و بسیار با مدیتیشن های معمولی که فقط برای آسوده کردن و استراحت فکر هستند متفاوت است. به علت وجود انواع مختلفی از متغیر در هر مدیتیشن پزشکی، با توجه به وضعیت ها و بیماری های مختلف انواع متفاوتی از این مدیتیشن ها وجود دارد که ممکن است نوعی مدیتیشن از روش تخصصی(خودهیپنوتیزم/دگرهینوتیزم)انجام شود.  هر مدیتیشن پزشکی، با انرژی دادن به اعضاء، سیستم ها و همچنین قسمت های مختلف بدن، مشکل بخصوص و مشخصی را برطرف می کند.

فواید مراقبه یا مدیتیشن

  •  فعال سازی چاکراه ها
  • پایین آوردن فشار خون با مدتیشن
  • کاهش دردهای جسمی با مدتیشن
  •  ایجاد یک ناشتایی فکری
  • افزایش ایمنی بدن با تمرین مدیتیشن
  • آرامش دهنده قلب
  • از بین بردن افسردگی
  •  تنظیم اعصاب سمپاتیک

 

فواید مراقبه یا مدیتیشن

مراقبه فرد را به جستجو و امیدارد، تا خود را بخوبی شناخته، و برای یک زندگی جدید، آماده شود.

تمرین مراقبه یا مدیتیشن برای فعال سازی چاکراه ها

بسیار مناسب است. زیرا جستجوگران معنویت این را بخوبی احساس کرده اند. برای اینکه انسان در مراقبه در یک وجد الهی و احساس وحدت قرار می گیرد. مراقبه فرد را به جستجو و امیدارد، تا خود را بخوبی شناخته، و برای یک زندگی جدید، آماده شود. مراقبه باعث بیداری ذهن و هوشیاری میشود تا هویت خود را بشناسیم. بهر حال باید اندیشید، تا ذهن از خواب بیدار شود. بعد از بیدار شدن از توهمات خارج میشویم. با ذهنی که پر از هیاهو است کاری نمیشود کرد. برای رسیدن به نور الهی باید از تاریکی ها گریخت.  در تاریکی نمی توانیم اقیانوس شویم. اگر در گوهر ناب آگاهی غرق شویم، نور الهی در قلبمان نفوذ میکند. یعنی باعث انعکاس آگاهی و شناخت می شود. از کودکی به ما چنین آموخته اند که باید در دنیای دیگری زندگی کنیم.

این رنجنامه در رگ و پی ما رخنه کرده. درون ما پر از مطالبی شده که ما را خفه کرده، جایی برای دریافت آگاهی نمانده است. تا زمانیکه به آگاهی دست نیابیم، فقط یک وسیله هستیم. وقتی ترس و خیال از ذهنتان دور شد، نوری را حس میکنید که در آن حل میشوید. تازه می آموزید بیرون از ذهن قدم بزنید، در حالیکه در زمین نیستید. تهی از هر اندیشه اید. دیگر در تاریکی قدم نمی زنید. در همان حالت روش زندگی را تغییر میدهید، تا راه حل های فوق العاده و بدیع پیدا کنید. پس هر چه در ذهن دارید با قلب هماهنگ کنید. و با کلام زیبایتان سرنوشت خویش را آنگونه که تمایل دارید بسازید. در این کنکاش ها، اگر متوجه شوید، هیچی نیستید، در سکوت فرو میروید. این همان مراقبه است. بهر حال برای درک و احساس مراقبه باید آنرا تجربه کرد … .

تلفن تماس برای اطلاعات بیشتر با موسسه تجسم خلاق

02188302523

تلگرام و واتساپ

09011594943

پایین آوردن فشار خون با مدتیشن

 مدیتیشن یکى از درمان هاى پیشرفته امروزى بشمار مى رود که مى تواند بطور وسیعى تحت عنوان “طب فکرى بدنی” طبقه بندى گردد. بسیارى از پزشکان مدیتیشن را به عنوان یک روش درمانى جهت پایین آورندن فشار خون و تنفس بهتر مبتلایان به آسم و آرامش بیشتر در اضطراب هاى روزانه توصیه مى کنند. در بعضى موارد مدیتیشن به منظور یک روش درمانى مکمل در کنار سایر درمانها به بیمار توصیه مى شود.

کاهش دردهای جسمی با مدتیشن

استفاده از مدیتیشن براى درمان چیز جدیدى نیست. بهبودى بوسیله این روش از دیر باز در فرهنگهاى قدیم و در سراسر جهان وجود داشته و در ادیان مختلف به آن اشاره شده است. در حقیقت بطور عملى بسیارى از گروه هاى مذهبى مدیتیشن را در صورت هاى مختلفى به اجرا در مى آورند و ارزش آن در کاهش درد و افزایش بهبودى سلامت انسان از سالیان گذشته امرى کاملاً اثبات شده مى باشد. امروزه از اضطراب بعنوان شایعترین اختلال روانپزشکى نام برده مى شود و براى بر طرف کردن آن و استرس هایش ، از تکنیک ها و روشهاى مختلف داروئى و غیر داروئى استفاده مى نمایند.

مدیتیشن، روش درمانی رایج و مفید در عصر ما

یکى از این روشهاى درمانى مفید و رایج براى مشکل اضطراب، مدیتیشن است.

مراقبه یا مدیتیشن، روش درمانی رایج و مفید در عصر ما

یکى از این روشهاى درمانى مفید و رایج براى مشکل اضطراب، مدیتیشن است. بطور کلى مراقبه منظم و مداوم حتى اگر تنها چند دقیقه در هر روز انجام شود،از نظر کاهش تنش ، چهار نتیجه اساسى و حیاتى در پى دارد :

  • فرایند توجه کردن را بهبودى مى بخشد.
  • مهار انسان را در پردازش افکار خود افزایش مى دهد.
  • توانایى کنترل هیجانات افزایش مى یابد.
  • به تنش زدایى بدن کمک مى کند.

مدیتیشن تنها آنچه که یوگاکارها با نشستن در “دامنه کوه هاى هیمالیا” انجام مى دهند، نیست. بلکه یک روش انعطاف پذیر مقابله با استرس، اضطراب و بسیارى از وضعیت هاى خاص پزشکى است که هر روزه بطور روز افزون ” صلح و آرامش داخلی” مارا به هم مى زنند. امروزه به طور نمونه “شرکت هواپیمایى بین المللى پیتزبورگ” یک اتاق بزرگ مدیتیشن با محیطى کاملاً آرام، مبلمان راحت و تزئین شده با نقاشیهاى ابر و طبیعت، فراهم کرده است تا اشخاص و مسافران بتوانند به نحو احسن از این فرودگاه شلوغ به جایى که عملاً امن و بدور از ازدحام و شلوغى و هیاهو پناه ببرند.

مراقبه یا مدیتیشن، و ایجاد یک ناشتایی فکری

یک فیلسوف چینى به نام “Tzu – Chuang” مبدع روشى از مدیتیشن است که در آن چینى ها کاملاً آرام مى نشینند و هیچ حرکتى انجام نمى دهند و در واقع، از طریق فکر نکردن به افکار ناراحت کننده و آزار آور، براى خود یک ” ناشتایى فکری” ایجاد مى کنند. این “ناشتایى فکری” که در مدیتیشن رخ مى دهد مغز و روح را کاملاً تصفیه کرده و همانند ناشتایى بدنى “گرسنگی” عمل مى کند. ناشتایى بدنى و ناشتایى فکرى هر دو کاملاً طبیعى بوده و در واقع یک روش جوان سازى بافت هاى بدن مى باشند که بوسیله خالى کردن بدن و روح از تمام سیگنالهاى ورودى عذاب آور براى مدت چند دقیقه یا چند روز اتفاق مى افتد.

“تائویست ها ” عقیده دارند که بوسیله همین ناشتایى فکرى و بدنى مى توانیم به آرامش کامل برسیم. یکى از مذاهب دیگر که در این روشها تاکید دارد “بودیسم” است که در مناطق وسیعى از آسیاى مرکزى و شرقى پیروان بسیارى دارد. در بودیسم تمرین مدیتیشن اساساً امرى واجب در بوجود آوردن تعقل و مهربانى و شفقت در شخص بوده و براى فهمیدن و درک حقیقت ضرورى است.

تحقیقات علمی بر روی مدیتیشن 

با وجود تأثیرات عمیق مدیتیشن و تاریخچه استفاده از این روش درمانى، فقط در سى سال گذشته است که مطالعات علمى در زمینه اثرات کلینیکى مدیتیشن در زندگى انسان امروزى انجام شده است. در سال ١٩۶٠ و دهه بعد از آن گزارشات زیادى مى رسید که حاکى از اثرات یوگا و مدیتیشن در هندیهایى بود که مى توانستند بطور خارق العاده اى سطوح هوشیارى و کنترل سیستم هاى غیرارادی بدن خود را تحت کنترل در آورند. این گزارشات که صحت آنها مورد تایید دانشمندان بود، دانشمندان علوم بهداشتى را که در آن زمان از عوارض دارویى بسیارى از داروها ناامید شده بودند، امیدوار ساخت که مدیتیشن یک راه حل با ارزش و ایمن براى کاهش استرس بوده و استفاده از آن بسیار لذت بخش است.

افزایش ایمنی بدن با تمرین مدیتیشن

دکتر پاتریشیا نوریس از کلینیک در آمریکا در گزارشی عنوان کرد که افراد تحت مطالعه وى که مدیتیشن را اجرا مى کردند، ایمنى بدنشان در مقابل ایدز و سرطان افزایش پیدا کرده است. همچنین وى این روشها را براى افراد معتاد به مواد مخدر و الکل آزمود و دریافت کرد که مدیتیشن یکى از بهترین روشهایی است که اعتماد به نفس این افراد را در مقابل ترک مواد مخدر و الکل یارى مى کند. در تحقیق دیگرى در ١٩٩٠ پزشکان و فیزیولوژیست هاى دانشگاه استانفورد این روشها را روى شش هزار داوطلب اجرا کردند و تقریباً نزدیک به همه آنان اذعان داشتند که روش هاى مدیتیشن بسیار سودمند مى باشند.

تلفن تماس برای اطلاعات بیشتر با موسسه تجسم خلاق

02188302523

تلگرام و واتساپ

09011594943

مراقبه یا مدیتیشن، آرامش دهنده قلب

“دکتر هربرت بنسن ” متخصص قلب در دانشکده پزشکی هاروارد از مدیتیشن به عنوان یک پاسخ آرامش دهنده نام مى برد. او کشف کرده است که مراحل مدیتیشن با تاثیرات سیستم عصب سمپاتیک (همان سیستمی که شخص را وادار به فرار یا جنگ و گریز مى کند) مستقیماً در تضاد و تاثیرات متقابل مى باشد. در حالیکه سیستم عصب سمپاتیک مردمک را گشاد مى کند و باعث بالا رفتن فشار خون و تعداد تنفس مى شود، مدیتیشن معکوس عمل کرده و باعث پایین آوردن فشار خون و تنش عضلانی مى شود.

در عصر ما، نیاز به مدیتیشن بیشتر از هر زمانى احساس مى شود. براى کسانیکه مایلند در معنویت و مسائل روحى پیشرفت نمایند، آموزش آن مفید است. زیرا مدیتیشن سبب مى شود ذهن فرد بهتر و عمیقتر به حقیقت یابى بپردازد، بیشتر و کاملتر معارف لازم را جمع آورى کند، و به زندگی آزادتر و پربارترى برسد. مدیتیشن فرد را قادر مى کند که بر حواس خود غلبه نماید و از بند زمان آزاد شود

حرکت ساده که یکی از متداول ترین ژست ها در مدیتیشن پزشکی است را یاد بگیرید تا با آن :

  • عادت ماهیانه تان تنظیم شود
  • سیستم دفاعی بدنتان ایمن شود.
  • از افسردگی رها شوید.
  • سه نوع مختلف از ساده ترین و متداول ترین انواع حرکات در مراقبه

    حرکت ساده اما متداول ترین ژست ها در مدیتیشن پزشکی است

سه نوع مختلف از ساده ترین و متداول ترین انواع حرکات در مراقبه یا مدیتیشن پزشکی، بصورت زیر است:

  1. چهار زانو نشسته، و هر پا را زیر زانوی مخالفش جـمع کنـیـد. سـتون فــقراتتان را صاف نگه داشتـه و مهره های پائینیتان را کمی بـسمت جلو خم کنید.
  2. نشـسته و پـاها را صاف به سمت بیرون بگذاریـد. یعنی یک پا را زیر ران مخالفش گذاشته و پای دیـگـر را روی قوزک پای اول قرار دهید. با این کار پا درحالت استراحت قرار میگیرد. ستون فقراتتان را صاف کنید. این نیمی از حرکت لوتوس است.
  3. این نوع هم شبیه بنوع اول است اما پای بالایی روی ماهیچه ساق پای دیگر قرار می گیرد  بــه جای اینکه زیر ران گذاشته شود. حتماً دراین حرکت مهره های پائینیتان را به جلو متمایل کنید.

 

مراقبه یا مدیتیشن لوتوس

انواع حرکت ساده بسیار ساده تر از حرکت لوتوس هستند و به انعطاف پذیری کمتری نیاز دارند.  تنها قسمت سخت آن متمایل کردن مهره های پائینی به سمت جلو است تا مهره های بالایی بتواند کاملاً صاف بماند. اگر نمی توانید چهار زانو روی زمین بنشینید، مستقیم روی صندلی بنشینید. این مدیتیشن پزشکی کمک می کند که بعد از قطع استفاده از قرص های ضد بارداری عادت ماهیانه تان تنظیم شود. تعادل فکری نیز به شما می دهد. سعـی کنید با سه مرتبه تکرار سرود هایی مثل “اُنگ نامو، گورو دِو نامو” که به معـنـی “من در برابر روح بلند خود زانو می زنم” است فکرتان را متمرکز کنید.

نحوی انجام مراقبه یا مدیتیشن

  • ژست: به سـبک حرکت سـاده یـا روی صنــدلـــی طوری که ستون فقراتتان صاف باشد قـرار گـیـریـد. دست هایتان را راحت روی زانوهایتان بگذارید.
  • تمرکز: بـه ایـن حالت مدیتیشن شکل میـگویند. با خواندن هر کلمه، جریان انرژی را در بالای سرتان تجسم کنید. چشمانتان را ببندید.
  • تنفس: در حیـن خـوانـدن آواز، تنـفسی غیر ارادی خواهید داشت.
  • سرود: ” سا تا نا ما 
  • مفهوم سرود: این سرود نمایانگر چرخه آفرینش است. “سا” به معنای ازل، “تا” به معنای زنـدگـی، “نا” به معنای مرگ و “ما” به معنای تجدید حـیــات است.

مودرا ( حرکت دست و انگشتان ):

در حین گفتن “سا” با انگشت اشاره تان روی شستتان را لمس کنید. با گفتن “تا” با انگشت وسطی شست را لمس کنید. در حین ادای “نا” با انگشت انگشتری شست را لمس کنید. با گفتن “ما” با انگشت کوچک شست را لمس کنید. هر مرتبه فشار کمی روی شست بیاورید.  این حرکات را در طی تمرین حتی موقع سکوت هم تکرار کنید.

زمان: زمان کل ۳۰ دقیقه است. با صدایی عادی به مدت ۵ دقیقه بخوانید، بعد به مدت ۵ دقیقه زمزمه کنید و بعد از آن در دل خودتان به مدت ۱۰ دقیقه به خواندن ادامه دهید. دوباره ۵ دقیقه به حالت زمزمه برگردید و در آخر ۵ دقیقه با صدایی عادی بخوانید. 

خاتمه: نفس را کاملاً به داخل ریه ها کشیده و بعد همه آن را بیرون دهید. دستهایتان را تا آنجا که می توانید بالا برده و چند نفس عمیق بکشید.

مراقبه یا مدیتیشن برای تنظیم اعصاب سمپاتیک

سیستم دفاعی بدن با سلسله اعصاب، غدد و حواس در ارتباط است. برای مقابله با مشکلات زندگی به ما قدرت داده شده است. ما قدرت های معنوی، فکری، احساسی و جسمی داریم. همه این توانایی ها با هم در ارتباط اند. زمانی که با احساساتی مثل عصبانیت و شکست مواجه می شویم، سعی می کنیم که جلوی آن را بگیریم. برای بالا بردن سیستم دفاعی بدن باید بر این موانع غلبه کنیم. نیمکره راست مغزمان مقدار زیادی احساسات منفی در خود دارد که ما را به سمت افسردگی می کشاند و سیستم دفاعی بدنمان را ضعیف تر می کند. این مدیتیشن پزشکی به تنظیم عصب سمپاتیک و نیمکره راست مغز کمک می کند.  با سه مرتبه خواندن ” اُنگ نامو، گورو نامو ” متمرکز شوید.

  • ژست:در حالت حرکت ساده یا روی صندلی بنشینید و ستون فقراتتان را صاف نگه دارید.
  • تمرکز: چشم ها را ببندید.
  • تنفس: نفسی محکم و قوی بکشید.
مــودرا ( حرکت دسـت و انگشـتـان )

مــودرا ( حرکت دسـت و انگشـتـان )

مــودرا ( حرکت دسـت و انگشـتـان ):

دسـت چـپتان روی شانه قرار گیرد. بـازوی چپ خم شده و ساعد چپ بـصـورت عمودی رو به پائین باشد. نوک انـگشت انگشتری را با نوک انگشت شست لمس کـنیـد. دسـت راستتان را مشت کنید در حالتی که فقـط انگشت اشاره تان بـاز بـاشـد. سـوراخ بـیـنی سمت راستتان را با انگشت اشاره راست ببـندید.

زمان: ۳ دقیقه خاتمه:

نفس را داخل کشیده و نگه دارید. در آن حالت دست ها را به هم گره کرده و کف دست هایتان را جلوی غده تیموس کمی پائین تر از گلو بگیرید. سعی کنید که انگشتانتان را از هم جدا کنید. در برابر آن مقاومت کنید و آن را کشش دهید. وقتی دیگر نتوانستید نفستان را نگه دارید، آن را بیرون دهید. دوباره نفس عمیقی کشیده، آن را نگه داشته و این اعمال را ۳ مرتبه تکرار کنید.

تلفن تماس برای اطلاعات بیشتر با موسسه تجسم خلاق

02188302523

تلگرام و واتساپ

09011594943

مراقبه یا مدیتیشن برای از بین بردن افسردگی

این مدیتیشن پزشکی می تواند به شما کمک کند که بفهمید چه اندازه مثبت یا منفی هستید. شما را شادتر و سرزنده تر هم خواهد کرد. حالت تنفس شما بسیار مهم است. در ضمیر ناخودآگاه شما، تنفس و زندگی یکسان است.

با ۳ مرتبه خواندن ” اُنگ نامو، گورو دِو نامو “ متمرکز شوید.

  • ژست: در حالت حرکت ساده یا روی صندلی بنشینید و ستون فقراتتان را صاف نگه دارید.
  • تمرکز: چشمانتان را باز کرده و به افق خیره شوید. سعی کنید چشمانتان در طی تمرین ثابت باقی بمانند.
  • تنفس: تنفستان را با حرکات و سرود هماهنگ کنید. تنفس کاملاً از طریق بینی انجام می شود.
  • سرود: همان طـور کـه با داخـل کشیـدن نـفـس دسـتـانتان هم خارج میـشـود، در فکرتان “سا” را ادا کنیـد. وقتی دسـتـها بـه حالت اولیه بر میگردند “تا” را در ذهنـتـان ادا کنید. برای تـکرار دوم همـین حرکت، دوباره نفس را داخل کرده و در ذهنتان “نا” را ادا کنید، نفس را بیرون داده و “ما” را در ذهنتان ادا کنید.
  • مفهوم سرود: این سرود نمایانگر چرخه آفرینش است. “سا” به معنای ازل، “تا” به معنای زندگی، “نا” به معنای مرگ و “ما” به معنای تجدید حیات است.

مودرا ( حرکت دست و انگشتان ):

  1. با انگشت اشاره انگشت شست را لمس کنید. دست ها را تا جلوی چشم ها بالا آورده طوری که انگشت سبابه و شست یکدیگر را لمس کنند.  سایر انگشتان صاف و در حالت استراحت هستند. بازوهایتان با زمین موازی است.
  2. نفس را داخل کشیده و دست ها را به اندازه ی ۳۶ تا ۴۵ اینچ از هم جدا کنید. نفس را خارج کرده و به حالت اولیه برگردید. ممکن است آرنجتان کمی حرکت کند اما باید در حالت آرام باشند.

زمان: با حرکتی آرام شروع کنید که هر چرخه تنفس حدود ۴ ثانیه وقت بگیرد. بعد از ۲ یا ۳ دقیقه سرعت را بالاتر برده و به هر چرخه ۱ ثانیه وقت بدهید که برای هر دفعه تکرار سرود زمان کل ۴ ثانیه شود. این کار را برای ۳ دقیقه دیگر ادامه دهید.

خاتمه: در حالت خوابیده به پشت با دست هایتان در کنار بدن نفس را به داخل کشیده و رها کنید. دست ها و شانه هایتان باید کاملاً آزاد باشند. همه انرژی خود را برای ۱۵ دقیقه صرف استراحت کنید.

توجه: با انجام چنین مدیتیشنی افسردگی شما به کلی از بین خواهد رفت. اگر این کارها را به درستی انجام دهید، فشار زیادی روی غدد لنفاوی در زیر بغلتان احساس خواهید کرد.

 

 

در صورت هرگونه سوال می توانید با واحد پشتیبانی ما به صورت تلفنی و تلگرام ارتباط بگیرید. 

واحد پشتیبانی و راه ارتباطی با مرکز تجسم خلاق

۰۲۱۸۸۳۰۲۵۲۳

۰۹۰۱۱۵۹۴۹۴۳

 

کانال تلگرام مجموعه تجسم خلاق

 

صفحه اینستاگرام مجموعه تجسم خلاق

مطالب مرتبط
دیدگاهها

2 دیدگاه

  1. احسان گفت:

    درودوسلام من چندروزه دارم مراقبه میکنم دستانم به لرزش شدید درمیاددرطول روز ،اختیارش دست خودم نیست .این به چه علت هست بهش فرمان میدم همون کاروانجام میده

    • aramgroup گفت:

      با سلام روزتون بخیر و شادی دوست عزیز به دلیل اینکه وارد خلسه میشید این لرزش ایجاد میشه و زمانی که وارد خلسه بشید هر فرمانی که بدید انجام میشه .