دکتر آرام : روانشناس بالینی و سلامت عضو انجمن روانشناسان آمریکا ، مترجم مولف ، محقق علوم متافيزيك، فرا روانشناسي ، مغناطیس درمانی ، مخترع و مبتکر تکنیک های ویژه تجسم خلاق

انواع اضطراب، نشانه ها و درمان

اضطراب و انواع آن نشانه ها و درمان چگونه به خود کمک کنیم؟
همه ما در طول زندگی خود حداقل یکبار اضطراب را تجربه کرده ایم،اگرچه این اضطراب به حدی نبوده که نیاز به روانشناس یا روانپزشک داشته باشد. اضطراب به طور مستقیم با ترس از آسیب همراه است. هنگامی که ما با تهدید فیزیکی که می تواند آسیب جسمی جدی یا مرگ را به دنبال داشته باشد مواجه می شویم ، به صورت روانی و جسمی به این موقعیت پاسخ می دهیم. این پاسخ را پاسخ مقابله یا گریز می نامند. در یک بحران تهدید کننده ی زندگی، این پاسخ مبارزه یا مقابله می تواند زندگی ما را نجات دهد. در جهان متمدن ما ، تهدید فیزیکی جدی ممکن است وجود نداشته باشد. در عوض، ما با مشکلات پیچیده ی زندگی مواجهیم. این مشکلات یک تهدید است، اما معمولا یک تهدید فیزیکی نیست. ما ممکن است با از دست دادن شغل، داشتن ازدواج ناموفق، و یا شکست تحصیلی فرزندان در مدرسه مواجه باشیم. این مشکلات بیشتر تاثیر روانی دارد.

 

اضطراب در مورد مشکل به ما هشدار می دهد و ما را برای حل آن تشویق میکند زیرا میخواهیم این اضطراب را از خود دور سازیم. اگر هرگز در مورد هیچ چیزی احساس اضطراب نکنیم ، انگیزه کمی برای پاسخ به مشکلات خواهیم داشت ، تا زمانی که با یک بحران واقعی مواجه شویم. اضطراب عادی نشانه ای از یک اختلال روانی نیست ، چرا که همه ما آن را تجربه کرده ایم و به ما کمک میکند زندگی خود را مدیریت کنیم و به مشکلات خود پاسخ مناسبی بدهیم. اما اختلالات اضطرابی هنگامی رخ می دهد که شما نسبت به مسائل کوچک زندگی نیز اضطراب و دلهره ی شدید داشته باشید. و یا هنگامی که اضطراب هرگز از بین نمی رود، و با حل مشکلات باز هم تداوم می یابد باید کمی جدی تر به آن نگاه کرد. مشکلات اضطراب بسیار رایج است. شیوع اختلالات و بیماری های اضطرابی بر اساس نوع متفاوت است. استفاده از دارو برای مدیریت اضطراب بسیار معمول است، اما متاسفانه این دارو ها بدون روان درمانی موثر نیستند. در واقع، بسیاری از داروهای ضد اضطراب ایجاد وابستگی در فرد می کنند و علایم ترک اغلب شبیه به علائم اضطراب هستند. این داروها بدون از بین بردن علت ،فقط عوامل را کنترل می کنند.
اضطراب انواع مختلفی دارد
اختلال هراس ،اضطراب اجتماعی ،ترس های خاص ، اختلال اضطراب فراگیر یا منتشر، اختلال تنش زای پس از رویداد، اختلال وسواس جبری از جمله ی آنها هستند.
اختلال هراس
افراد مبتلا به این بیماری دچار ترس و وحشتی می شوند که به طور ناگهانی و بارها و بارها بدون هشدار رخ می دهد.این حملات 15 تا 30 دقیقه طول می کشد ولی اثرات آن ممکن است تا مدتها باقی بماند. اختلال هراس را از دو راه می توان تشخیص داد: 1) یک فرد حداقل تجربه ی 2 حمله ی هراس مکرر و ناخواسته را داشته باشد. 2) بعد از حداقل یک ماه از اولین حمله ، فرد نگران است که حمله ی دیگری رخ دهد. دیگر نشانه های این نو ع ترس شامل عرق کردن، درد قفسه سینه، تپش قلب (معمولا ضربان نامنظم قلب)، و احساس خفگی، که ممکن است باعث شود فرد احساس حمله ی قلبی کند .
اضطراب اجتماعی
اضطراب یا ترس اجتماعی ، اضطرابی است که در آن ترس همیشگی و پایدار از موقعیت های اجتماعی در شخص وجود دارد. ترس و شرمساری از اشتباه کردن ،ترس از مورد داوری قرار گرفتن ، ترس از صحبت کردن در جمع از این نوع است . این بیماران از موقعیتهایی که باید با مردم ارتباط برقرار کنند اجتناب می کنند و این کار در گذر زمان باعث انزوای آنها می شود. 10 درصد از جمعیت جهان دچار ترس و اضطراب اجتماعی هستند ولی هرگز به دنبال درمان نمی روند. اضطراب اجتماعی در نوجوانان بیشتر دیده می شود ولی در مورد کودکان به عنوان خجالتی بودن از آن یاد می شود. در موارد شدید از محیطهای اجتماعی به طور کل اجتناب می شود. اضطراب عملکرد ، شایع ترین نوع اضطراب اجتماعی است. روان درمانی برای درمان هراس اجتماعی ترکیبی از تکنیک ها و روشهای مختلف است. این تکنیک ها بستگی به عوامل اضطراب زا ، حملات درد آور ، و شدت علایم بستگی دارد. رفتار درمانی شامل آموزش تمدد اعصاب و حساسیت زدایی منظم است.
اضطراب یا ترس خاص
این اختلال ، ترس غیر واقعی و اغراق شده در مورد فعالیتها ، اشیا و یا موقعیتهایی است که احتمال خطر بسیار اندک است و یا اصلا وجود ندارد. ترس های شایع شامل ترس از حیوانات مانند مار ، عنکبوت ، ترس از پرواز ، ترس از ارتفاع است. متاسفانه اجتناب از ترس ، فقط آن را بدتر می کند.
اضطراب فراگیر یا منتشر
اگر نگرانی و ترس مستمر مانع از انجام کارهای روزمره ی شما شده است و اگر فکر می کنید اتفاق بدی قرار است بیفتد ممکن است دچار اختلال منتشر شده باشید. افراد مبتلا به این نوع اضطراب به طور مداوم احساس نگرانی همیشگی دارند. نشانه های فیزیکی اضطراب منتشر عبارت است از : بی خوابی ، درد شکم، بی قراری ، خستگی
اختلال وسواس جبری
مشخصه ی این نوع اختلال ، افکار یا رفتارهای نا خواسته ای است که به نطر غیر قابل کنتر ل و غیر قابل متوقف شدن می آیند. اگر این اختلال را دارید ممکن است به صورت وسواسی نگران خاموش کردن فر یا صدمه زدن به کسی باشید. یا ممکن است به خاطر شستن مکرر دستها خود را اذیت کنید.
اختلال تنش زای پس از فاجعه
این نوع اضطراب پس از یک واقعه ی آسیب زا و یا تهدید کننده رخ می دهد. نشانه های این اختلال کابوس های شبانه در مورد اتفاق، اجتناب از موقعیت هایی که یاد آور اتفاق است، می باشد.
نشنانه های اضطراب چیست؟
نشنانه ها ی اضطراب بیشتر به نوع اضطراب بستگی دارد اما نشانه های عمومی شامل:
احساس درد ، نا آرامی ، ترس
مشکلات خواب
عرق دست و پا
تنگی نفس
تپش قلب
عدم توانایی در آرام بودن
خشکی دهان
بی حسی یا سوزش دست و پا
تهوع
تنش ماهیچه
سرگیجه
آیا علائمی که در شما وجود دارد نشان دهنده ی اضطراب است؟؟؟
اگر چند تا از عوامل زیر را دارید که طولانی شده است ممکن است شما نیز دچار اضطراب شده باشید:
آیا به طور مداوم احساس نگرانی ،ترس و وحشت می کنید؟؟
آیا اضطراب شما با مسئولیتهای اجتما عی ، کاری ، خانوادگی شما تداخل دارد؟؟
آیا فکر می کنید ترس تان غیر واقعی است ولی نمی توانید آن را متوقف کنید؟؟؟
ایا فکر می کنید اگر کار خاصی را در زمان خاصی انجام ندهید ، اتفاق بدی برایتان می افتد؟؟
آیا از موقعیتهای روز مره ی زندگی خود به خاطر ایجاد اضطراب فرار می کنید؟؟
آیا تجربه ی حملات ناگهانی و تپش قلب دارید؟؟
ایا فکر می کنید ترس و فاجعه و مصیبت در همه جای زندگی شما وجود دارد؟؟؟
ایا اضطراب باعث ایجاد اختلال در زندگی شما شده است؟؟
ایا دچار کابوسهای شبانه ی مکرر و دائمی هستید؟؟
علائم ونشانه های اضطراب
از آنجایی که اضظراب گروهی از بیماریهای مرتبط به هم است، ممکن است نشانه های آن از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. ممکن است فردی از حملات شدید اضطراب بدون هشدار رنج ببرد و در حالی که شخص دیگری فقط در مهمانی احساس دستپاچگی کند. با وجود اشکال مختلف اضطراب ، همه آنها در برخی نشانه های مهم مشترک هستند:
نشانه های عاطفی اضطراب
احساس نگرانی یا ترس
مشکل در تمرکز
احساس تنش
تحریک پذیری
بی قراری
مشاهده ی نشانه هایی از خطر
نشانه های جسمی اضطراب
اضطراب بیشتر از یک احساس است. به عنوان پاسخ مقابله یا گریز بدن به شرایط تنش زا، اضطراب شامل طیف گسترده ای از علائم جسمی است. به خاطر گستردگی نشانه های جسمی ، افراد مبتلا به اضطراب این اختلالات را با بیماریهای جسمی اشتباه می گیرند. به همین خاطر قبل از اینکه بیماری و اختلال اضطراب تشخیص داده شود به پزشکان متعددی مراجعه می کنند. علائم فیزیکی معمول اضطراب عبارتند از:
تپش قلب
عرق کردن
ناراحتی معده یا سرگیجه
ادرار مکرر یا اسهال
تنگی نفس
لرزش چشم یا پریدن
سردرد
خستگی
بی خوابی
بسیاری از مردم مبتلا به اختلالات اضطرابی از افسردگی نیز رنج می برند. اضطراب و افسردگی از آسیب پذیری مشابه بیولوژیکی نشات می گیرند. از آنجا که افسردگی باعث می شود اضطراب بدتر شود (و بالعکس)، مهم است که به دنبال درمان برای هر دو شرایط باشیم.
حملات اضطراب و نشانه های آن
حملات اضطراب یا حملات هراس ، حملات شدید وحشت و ترس است. حملات اضطراب معمولا به طور ناگهانی و بدون هشدار رخ می دهند. گیر کردن در آسانسور و یا فکر کردن در مورد یک سخنرانی بزرگ دلیلی برای ایجاد اضطراب است. حملات اضطراب معمولا در عرض ده دقیقه به اوج می رسد، و آنها به ندرت بیش از سی دقیقه به طول می انجامد. اما در آن زمان کوتاه، این حملات می تواند آنقدر شدید باشد که شما احساس کنید در حال مرگ هستید و یا کاملا کنترل خود را از دست بدهید. علائم فیزیکی حملات اضطراب خود انقدر ترسناک است که بسیاری از مردم بر این باورند که آنها دچار حمله قلبی شده اند.
علائم حمله اضطراب عبارتند از
افزایش قریب به اتفاق وحشت
احساس از دست دادن کنترل یا دیوانه شدن
تپش قلب یا درد قفسه سینه
احساسی شبیه مردن
مشکل در تنفس یا خفگی
لرزش در بدن
تهوع یا گرفتگی عضلات معده
احساس تنهایی و ترس شدید
مطالب مرتبط
دیدگاهها

بدون دیدگاه