گیاه کندر(قاعدگی دردناک ، آرام بخش،روماتیسم)
نام گياه: کندر
گیاه کندر(قاعدگی دردناک ، آرام بخش،روماتیسم).
نام بوزويليا (Boswellia) از گياه شناس اسکاتلندي، جان بوزول (John Boswell) (1719- 1780)
گرفته شده است. کندر معمولاً به صورت بخور سوزانده ميشود.
مدتها براي تقديس معابد و از بين بردن بوي متعفن مرده سوزي به کاررفته است.
ميگويند بوي كندر باعث آرامش و شفافيت ذهن ميگردد.
نام رايج کندر (Frankincense) شامل گونه بوزويليا توريفرا نيز هست.
اين گونه برخي اوقات به جاي بوزويليا کارتري به کار ميرود.
بخشهاي مورد استفاده ی کندر : رزين روغني
ويژگيهای کندر : دگرگونساز، مسكن، معطر، ضدعفوني کننده،
ضد تشنج، محرك قاعدگي، آرامبخش پي، جوانيبخش
كاربرد داخلي کندر : فقدان قاعدگي، قاعدگي دردناك
نحوه کاربرد داخلي کندر : چاي، تنتور، کپسول
كاربرد موضعي کندر : آسم، آسيبهاي ورزشي، برونشيت، آمفيزم، زخم دهان، روماتيسم، جراحت
نحوه کاربرد موضعي کندر : روغني براي روماتيسم و مصدوميتهاي ورزشي و همچنين مرهم جراحت است. براي درمان زخم دهان، ميتوان دهان را با آن شستشو داد.
در تهيه عطر استفاده ميشود. در بيمارستانها سوزانده ميشود تا بيماريهاي عفوني شيوع پيدا نکنند.
بخار گياه کندر (از طريق جوشاندن رزين آن در آب) استشمام ميشود تا مشکلات تنفسي،
مثل آسم، برونشيت و آمفيزم، برطرف شوند.
طبع کندر : تند، تلخ، گرم
ترکيبات شيميايي کندر : اسيدهاي بازوليک، اوليبانورزين، اسيدهاي اربيک،
پينين، باسورين، مونوترپين هيدروکربن ها.
کاربردهای پزشکی و دارویی
میوهٔ این گیاه را(که پوستهای چرب دارد و به اندازهٔ یک نخود است)خام میخورند.
همچنین در فارس میوه آن را میکوبند و غذایی به نام آب بنه از آن بدست میآورند.
میوهٔ نرسیده و خام آن را بنه شک گویند که نوعی ترشی به همان نام از آن درست میکنند
و با دانههای رسیدهٔ آن بنه شور درست میکنند که نوعی تنقلات است. همچنین،
کندر پس از جوشاندن به مادهای به نام سقز تبدیل میشود که مانند آدامس حالت ارتجاعی دارد،
با این تفاوت که سقز بعد از فرو دادن هضم میشود.