غذاهای افسردگی زا
غذاهای افسردگی زا
بر اساس تحقیقاتی که به تازگی توسط محققان انگلیسی روی بیش از 3500 نفرصورت گرفته، نتایج جالبی حاصل شده است.
در این مطالعه، کلیه افراد دو نوع رژیم غذایی داشتند:
یا همه گروههای غذایی شامل میوه، سبزیجات، پروتئین،لبنیات و غلات را میخوردند
یا فقط غذاهای فرآوریشده، سرخ کردنی، شیرین ولبنیات پرچرب در فهرست غذاییشان جای داشت.
بعد از در نظر گرفتن عواملیمثل سن، جنسیت، تحصیلات، فعالیتهای بدنی و سیگاری بودن یا نبودن،
معلومشد که خطر ابتلا به افسردگی در گروه اول (یعنی آنهایی که از کلیه موادغذایی استفاده میکردند)
در مقایسه با گروه دوم، 28 درصد کمتر بود.
مصرف غذاهای آماده و سرخ کردنی را به علت دارا بودن مقادیربالایی از اسیدهای چرب اشباع باعث افزایش LDL
(چربی بد خون) و کاهش HDL (چربی خوب خون) دانست و “حرارت دادن روغن در حین سرخ کردن
غذا باعثایجاد مواد سمی و انتقال آنها به درون مواد غذایی و در نهایت به بدنمیشود.
با ورود این مواد مضر، کارکرد سیستم ایمنی و دفاعی بدن با مشکلمواجه میشود و
همین کاهش کارآیی موجب کاهش استقامت بدن در برابر انواع بیماریهای عفونی و غیرعفونی و حتی افسردگی میشود.”
قند
قند همیشه در لیست غذاهایی قرار میگیرد که باید آنها را کمتر خورد.
دلایل مختلفی برای این مسئله وجود دارد که یکی از آنها ارتباط مستقیم این مادهی غذایی با افسردگی است.
تحقیقی که در سال ۲۰۱۵ دربارهی یائسگی انجام شد، نشان داد افزایش میزان قند در رژیم غذایی افراد، با افزایش احتمال ابتلا به افسردگی مرتبط است. پیشازاین دانشمندان نمیدانستند چرا داشتن یکی از مشکلات افسردگی، زوال عقل یا دیابت،
خطر ابتلا به دیگری را افزایش میدهد. اما براساس تحقیقی که در نشریهی دیابت منتشر شد،
محققان دریافتند وقتی سطح قند خون بالا میرود، سطح پروتئینی که رشد نورونها و سیناپسها را افزایش میدهد،
در مقابل پایین میآید. یعنی خوردن سادهی یک آبنبات، باعث میشود مغز شما در سطحی پایینتر از سطح نرمال کار کند.
پس هرچه بیشتر از مواد قندی استفاده کنید، خطر ابتلا به افسردگی، دیابت و زوال عقل بیشتر خواهد بود.