گیاه دارچین (ترک سیگار)
نام گياه: دارچين
گیاه دارچین (ترک سیگار) دارچين در مصر باستان براي موميايي کردن به کار ميرفت.
در دوران باستان به غذا اضافه ميشد
تا فاسد نشود. در زمان شيوع طاعون خيارکي، مردم اسفنجها را در دارچين و ميخک
(نوعي ادويه معطر) قرار داده و در اتاق بيماران ميگذاشتند.
بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد گياه دارچین رايجترين ادويه در قرون 15 و 16 م. بوده است.
دارچين به صورت بخور نيز سوزانده ميشود. بوي دارچين خوشايند است و باعث تحريک حواس ميشود.
با اين حال اعصاب را آرام ميکند. معروف است كه بوي دلرچين باعث ميشود
مشتريان به طرف فروشگاهها جلب شوند.
نام رايج دارچين (Cinnamon) شامل گونههاي زيادي از جمله سيناموموم کاسيا
و سيناموموم سايگونيکوم است. اين گونهها بعضي مواقع به جاي گونه سيناموموم زيلانيکوم به کار ميروند.
بخشهاي مورد استفاده ی دارچین : قسمت داخلي پوست درخت، شاخههاي کوچک
ويژگيهای دارچین : ضد باکتري، ضد قارچ، محرك غريزه جنسي، ضد نفخ،
تقويت كننده دستگاه گوارش، ادرارآور، محرک
كاربرد داخلي دارچین : آرتروز، شب ادراري، سرماخوردگي، قولنج،
سرفه، اسهال، اسهال خوني، قاعدگي دردناك، نفخ شکم، آنفلوآنزا، سردرد، سوء هاضمه، تهوع، استفراغ
نحوه کاربرد داخلي دارچین : چاي، تنتور، کپسول
هنگام درست کردن چاي دارچين، بيشتر از چند دقيقه آن را نجوشانيد، چون مزه آن تلخ ميشود.
دارچين گياهي خوشمزه است که براي بهبود گردش خون به کار ميرود.
استفاده طولاني مدت از آن باعث زيبايي پوست و گلگون شدن چهره ميشود.
گياه دارچین رطوبت بدن را خشك ميكند. افرادي که هميشه سرماخورده هستند
و گردش خون آنها ضعيف است، از اين گياه استفاده کنند. اگر ميخواهيد سيگار ترک کنيد،
با يک لوله توخالي دارچين استشمام کنيد.
كاربرد موضعي دارچین : آسيب پاي ورزشکاران، اعتياد به سيگار، عفونت قارچي
نحوه کاربرد موضعي دارچین : در صورت تيره بودن موي سر، با آن سر خود را بشوييد
يا براي خوشبو شدن نفس به جاي خميردندان از دارچين استفاده کنيد.
اگر بدنتان را با آن شستشو دهيد، جلوي عفونتهاي قارچي، مثل قارچ انگشتها (athletes foot)،
(توجه: در جاي ديگر بوي بد پا ترجمه شده است) گرفته شده يا اين بيماريها درمان ميشود.
افراد عاشق ميتوانند از دارچين به عنوان روغن ماساژ استفاده کنند. دارچين را ميتوان در
کيسههاي کوچک ريخت تا بيد را دور کند.
كاربرد دارچین در آشپزي: غذاهاي تهيه شده از سيب و همچنين در غذاهاي پختني،
شکلات، قهوه، کاري، نان برشته فرانسوي، شيرتخم مرغ، چاي، ترشي، پودينگ، غذاهاي تهيه شده از برنج.
طبع دارچین : شيرين، تند، سوزان، خشک
ترکيبات شيميايي دارچین : سينامالدهيد، صمغ، تانينها، مانيتول، کومارينها، روغنهاي اساسي (آلدهيدها، اوگنول، پينين).
نکات لازم هنگام مصرف دارچین : درهنگام ابتلا به بيماريهاي گرم و همراه با تب از آن پرهيز کنيد.
افراد مبتلا به بواسير، خشکي مدفوع يا افرادي که در ادرار خود خون ميبينند، نبايد از آن استفاده کنند.
در طول حاملگي از مصرف زياد اين گياه دوري کنيد.