گیاه فلفل قرمز(سرفه، سرماخوردگی )
نام گياه: فلفل قرمز
فهرست مطالب مقاله
انواع مختلف فلفل قرمز قدرت گرمازايي متفاوتي دارند و بر همين اساس ميتوان آنها را طبقه بندي کرد.
ميزان گرماي توليد شده توسط آنها بين 0 تا 300000 واحد اسکوويل است.
فلفل سبز گرما توليد نميکند، در حالي که تندترين نوع فلفل سبز،
يعني هابانرو (Habanero)، 300,000 واحد اسکوويل گرما توليد ميکنند.
طبق سيستم جديدي که به کار ميرود، اين گرما بين 1 تا 10 طبقه بندي ميشود.
در آب و هواي استوايي، اكثر مردم فلفل تند زياد مصرف ميكنند، زيرا باعث تعرق و خنك شدن بدن ميشود.
نام رايج فلفل قرمز همچنين شامل گونه کاپسيکوم آنيوم است. خود اين گونه شامل فلفل برباس و پاپريکا است.
بخشهاي مورد استفاده ی فلفل قرمز : ميوه
ويژگيهای فلفل قرمز : دگرگونساز، کرم کش، ضد التهاب، آنتي اكسيدان،
ضدعفوني کننده، ضد ويروس، منقبض كننده، ضد نفخ، تقويت کننده گردش خون،
ضد تحريک، عرقآور، خلطآور، قطعكننده خونريزي، التهابآور، محرك غدد بزاقي، محرک، نيروزا
كاربرد داخلي فلفل قرمز : آرتروز، خونريزي، چايمان، سرماخوردگي، سرفه، اسهال خوني،
سردرد، کلسترول بالا، ميگرن، درد، گردش خون ضعيف، شينگلز، گرفتگي سينوس مجراها، کرم
نحوه کاربرد داخلي فلفل قرمز : تنتور، کپسول
فلفل قرمز باعث ميشود مغز اندورفين بيشتري ترشح کند. فلفل قرمز حاوي مقدار زيادي ويتامين ث است.
اين گياه گرمازا به حساب ميآيد. يعني سرعت متابوليسم را افزايش داده و به کاهش وزن کمک ميکند.
فلفل قرمز همچنين گردش خون را بهبود ميبخشد و به کاهش درد کمک ميکند.
اين امر نه تنها در اثر خواص تقويت کننده اندورفين اين گياه است،
بلکه اگر رقيق شود و به صورت موضعي به بدن ماليده شود،
مسيرهاي انتقال ماده پي را، که پيامهاي درد را به مغز ميرساند، ميبندد.
كاربرد موضعي فلفل قرمز : آرتروز، کبودي، درد، گلودرد، رگ به رگ شدن اندامها، جراحت
نحوه کاربرد موضعي فلفل قرمز : براي درمان گلودرد آن را غرغره کنيد.
به زخمهايي که خونريزي ميکند بماليد تا خون بند بيايد.
محلولها و کرمهاي تهيه شده از اين گياه را که حاوي ترکيب فعالي با نام کاپساسين (Capsaicin) است،
ميتوان خريداري کرد. اين مواد را ميتوان به مفاصل مبتلا به آرتروز،
اعضاي رگ به رگ شده و قسمتهاي کبودي ماليد.
قرار دادن کمي فلفل قرمز در بين کفش و جورابتان در روزهاي سرد زمستان باعث حفظ گرما ميشود.
كاربرد فلفل قرمز در آشپزي: سالسا، چيلي، کاري، سس (مثل تاباسکو)
طبع فلفل قرمز : تند، گرم، خشک
ترکيبات شيميايي فلفل قرمز : کاپسايسين، کاپسانتين، بتا کاروتين، فلاونوئيدها، ويتامين ث
نکات لازم هنگام مصرف فلفل قرمز : آن را از چشم و غشاي مخاطي دور نگه داريد.
بعد از هر گونه تماس با فلفل قرمز بريده شده، دستانتان را بشوييد. اگر فلفل قرمز خورديد و دهانتان سوخت،
به جاي آب، از شير يا آبجو استفاده کنيد (هر کدام که نزديکتر به شما بود) تا سوزش کاهش پيدا کند.
در طول حاملگي يا شيردهي از مصرف زياد اين گياه دوري کنيد. دانههاي اين گياه بسيار تند هستند
و بهتر است از برخي انواع فلفل قرمز دوري کرد. مصرف زياد اين گياه
ممکن است مجاري معده و روده و همچنين کليهها را تحريک کند.