دکتر آرام : روانشناس بالینی و سلامت عضو انجمن روانشناسان آمریکا ، مترجم مولف ، محقق علوم متافيزيك، فرا روانشناسي ، مغناطیس درمانی ، مخترع و مبتکر تکنیک های ویژه تجسم خلاق

گیاه کاسني تلخ(ضد يبوست)

نام گياه: کاسني تلخ

گیاه کاسني تلخ(ضد يبوست) نام گونه اينتيبوس (Intybus) از کلمه لاتين مري تيبي (Tybi

به معني ژانويه، گرفته شده است.

در واقع برگ‌هاي کاسني در اين ماه از سال در اين مناطق بيشتر مصرف مي‌شدند.

در اسطوره‌هاي آلمان، كاسني تلخ، گل خوش‌شانسي محسوب مي‌شود.

همچنين يکي از گياهان تلخ سنتي پاسوور (Passover) است.

 

گاوها دوست دارند روي زمين‌هاي پوشيده از گياه کاسني تلخ  بچرند، ولي اگر خيلي از آن بخورند،

شيرشان تلخ مي‌شود. سهره‌ها نيز از اين دانه‌هاي وحشي مي‌خورند. گياه شناسي سوئديف

به نام لينناوس (Linnaeus)، در ساعت گلدار خود از گياه  کاسني تلخ   استفاه مي‌کرد،

چون اين گل‌ها بسيار منظم و مثل ساعت باز و بسته مي‌شوند.

 

قسمت‌هاي مورد استفاه ی کاسنی تلخ : ريشه (که قبل از گل دهي جمع آوري شده است)، برگ

ويژگي‌های کاسنی تلخ : ضد باکتري، اشتهاآور، منقبض كننده، تقويت ‌كننده تلخ، مسهل صفرا،

تصفيه کننده، تقويت ‌كننده دستگاه گوارش، ادرارآور، سودمند براي کبد، ضد يبوست، مغذي،

محرک، تقويت ‌كننده معده، نيروزا

 

كاربرد داخلي کاسنی تلخ : جوش صورت و پوست، سلوليت، يبوست، ديابت، اگزما،

سنگ کيسه صفرا، التهاب معده، نقرس، هپاتيت، يرقان، تنبلي كبد، سرطان لنف، روماتيسم، عفونت ادراري

 

نحوه کاربرد داخلي کاسنی تلخ : چاي، تنتور، کپسول، شربت.

 گياه کاسني تلخ    يک داروي ضد يبوست به حساب مي‌آيد. کاسني تلخ براي درمان ديابت مفيد است،

زيرا حاوي انسولين است که نشاسته طبيعي به حساب مي‌آيد. همچنين باعث افزايش ترشحات

صفرا و از بين رفتن مخاط و سنگ کيسه صفرا مي‌شود.

 

كاربرد موضعي کاسنی تلخ : آبسه، جوش، التهاب

نحوه کاربرد موضعي کاسنی تلخ : برگ‌هاي  گياه کاسني تلخ    مرهم التهاب، آبسه و جوش هستند.

 

كاربرد کاسنی تلخ  در آشپزي: مي‌توان برگ‌هاي تازه  گياه کاسني تلخ    را قبل از زمان گل دهي چيد و در سالاد يا به صورت پخته مصرف نمود. از جوانه‌هاي گياه کاسني تلخ   نيز مي‌توان ترشي تهيه کرد.

گل خوراكي کاسني تلخ را مي‌توان براي تزيين سالاد و ساير غذاها به کار برد.

همچنين مي‌توان از آن‌ها آب‌نبات تهيه کرد. گل‌ها را بايد در اوايل روز چيد، زيرا بعد از ظهر بسته مي‌شود.

ريشه اين گياه را مي‌توان همانند سبزيجات پخت يا در روغن سرخ کرد.

ريشه  گياه کاسني تلخ    سرخ مي‌شود و طعم شيريني دارد.

سپس به جاي قهوه يا تقويت کننده طعم قهوه (مثل قهوه لازانيا) به کار مي‌رود.

 

طبع کاسنی تلخ : تلخ، شيرين، خنک، مرطوب

ترکيبات شيميايي کاسنی تلخ : اينولين، سسکيترپين لاکتون‌ها

(لاکتوسين، لاکتوپيسرين)، ويتامين ب، ث، کا و فلاونوئيدها، کومارين‌ها ها.

 

نکات لازم هنگام مصرف کاسنی تلخ : مصرف بي‌رويه  گياه کاسني تلخ

 ممكن است باعث آشفتگي دستگاه هاضمه و بروز مشکلات بينايي گردد.

مطالب مرتبط

طب سوزنی و تأثیرات شگفت انگیز آن بر بدن انسان

طب سوزنی (Acupuncture) در درمان بسیاری از بیماری ها مؤثر است این نکته را ...

مدیتیشن یک تکنیک ذهن بدن است

مدیتیشن یک تکنیک ذهن بدن است - که در آن شخص به آرامی توجه ...

راز ماندن در قلمرو شادی‌ با جریان انرژِی !

ماندن در قلمرو شادی‌ با جریان انرژی! خود را غرق در کاری که از ...

پیاده روی در جاده‌ای که به شادی می‌انجامد!

پیاده روی در جاده‌ای که به شادی می‌انجامد - مراقبه یا مدیتیشن‌، روشی است ...

چگونه مي‌توان شادتر و خوشبخت تر بود؟

چگونه مي‌توان شادتر و خوشبخت تر بود؟ افزايش قابل توجه هزينه زندگي باعث شده تا ...

چگونه می توانیم از تله پاتی برای برقراری ارتباط استفاده کنیم؟

چگونه می توانیم از تله پاتی برای برقراری ارتباط استفاده کنیم؟ در نوشته های قبلی ...

دیدگاهها

بدون دیدگاه