گیاه کولا (چاقی)
نام گياه: کولا
گیاه کولا (چاقی). اين گياه 125 گونه مختلف دارد که همه جزء گياهان بومي غرب آفريقا به حساب ميآيند.
ژدر اين منطقه براي کاهش گرسنگي و تشنگي و به دست آوردن نيروي زياد براي کار در آب و هواي
داغ مصرف دانه کولا ميجوند. اين گياهان نماد ميهماننوازي هستند و در بسياري از مراسمهاي اجتماعي،
مثل ازدواج، تولد و تشييع جنازه، به کار ميروند.
اغلب قبل از دادن گياه کولا به ديگران، به آنها دعا ميخوانند.
اگرچه به آن نام آجيل (Nut) داده ميشود، ولي قسمت داخلي دانههاي گوشتآلود گياه کولا را مصرف ميكنند.
از اين دانهها براي ساخت رنگ قرمز استفاده ميشود. مصرف آنها اعتيادآور نيست.
نام رايج کولا (Cola Nut) شامل گونه کولا نيتادا است. اين گونه بعضي مواقع به جاي کولا آکوميناتا به کار ميرود.
بخشهاي مورد استفاده ی کولا : هسته دانه
ويژگيهای کولا : محرك غريزه جنسي، معطر، منقبض كننده، تقويت كننده دستگاه گوارش، ادرارآور، محرک
كاربرد داخلي کولا : اعتياد به الکل، آسم، افسردگي، اسهال، اعتياد به مواد مخدر، اسهال خوني، خستگي، سردرد، فرسودگي ذهني، درد اعصاب، چاقي، سياهسرفه
نحوه کاربرد داخلي کولا : چاي، تنتور، کپسول
كاربرد کولا در آشپزي: در نوشيدنيهاي کولا به عنوان ماده محرک و چاشني به کار ميرود.
طبع کولا : تلخ و خنک
ترکيبات شيميايي کولا : کافئين، تئوبرومين، کولانين، تانينها، آنتوسيانين
نکات لازم هنگام مصرف کولا : در صورت بالا بودن فشارخون، ضربان قلب
و زخمهاي گوارشي بايد از گياه کولا پرهيز کرد.
همچنين به علت وجود کافئين، زنان حامله بايد از آن دوري کنند.