دکتر آرام : روانشناس بالینی و سلامت عضو انجمن روانشناسان آمریکا ، مترجم مولف ، محقق علوم متافيزيك، فرا روانشناسي ، مغناطیس درمانی ، مخترع و مبتکر تکنیک های ویژه تجسم خلاق

چگونه کنترل خشم با مانترا صورت می گیرد؟

چگونه کنترل خشم با مانتر صورت می گیرد؟

کنترل خشم با مانترا – اینکه گاهی در زندگی عصبانی شویم، کاملا طبیعی و عادی است؛ چرا که در برخی مواقع حتی موارد کوچک هم می توانند ما را تحریک کنند. ولی این نمیتواند مجوزی برای خشمگین شدن ما باشد، مهار نکردن خشم می تواند صدمات جبران ناپذیری را به ما و اطرافیانمان وارد نماید.

خوب روش های متفاوتی برای کنترل خشم وجود دارد پس باید فرد بهترین روش برای کنترل خشم خود را پیدا کند و با تمرین بتواند در مواقع نیاز از آن استفاده نماید. ما در این مقاله می خواهیم کنترل خشم با مانترا را به شما نشان دهیم امیدواریم در این راه موفق بوده و بتواند برای کنترل خشم مفید واقع گردد.

کنترل خشم و احساسات

همانطور که همه ما می دانیم متاسفانه خشم و عصبانیت احساساتی هستند که به سختی می توان آنها را کنترل کرد اما با بکارگیری چند روش کارآمد می توان تلاشی سودمند در جهت کنترل این احساسات کرد. اما فراموش نکنید سلامتی مهمترین بخش زندگی هر فرد است و فردی که مدام عصبانی می شود، باید در انتظار بیماری هایی نظیر افزایش فشار و قند خون باشد.

مرکز کنترل احساسات ضمیر ناخودآگاه است و با کار کردن بر روی آن می توانیم کنترل احساسات و عواطف خودمان را به نحوی مناسب به دست گیریم کنترل خشم با مانترا یک روش مناسب برای برای کنترل خشم است.

مانترا چیست

مانترا را معادل ذکر گفتن در اسلام تعریف می کنند صدا ها و اصواتی که باعث آرامش و ریلکس شدن می گردد واژه مانترا ریشه سانسکریت دارد و معنی لغوی آن رها شدگی هست. مانترا آوا های است که در هنگام مدیتیشن برای رسیدن به آرامش استفاده می کنیم. خوب کنترل خشم با مانترا چگونه صورت می گیرد.

کنترل خشم با مانترا چگونه انجام می گیرد

در ابدا باید ریشه خشم را در خود بیابیم باید دانست خشم یک احساس کاملا طبیعی است باید بدانید که چه چیزی مرزهای عصبانتیتتان را تحریک می کند و چهرا د رچه زمانیهای این اتفاق می افتد گاهی بیخواب، خستگی داشتن یک روز سخت، سرو صدای شدید اطراف حواس ما را حساس نموده ولی وقتی که خشم وقت و بی وقت به سراغ ما می آید و کنترل زندگیمان را به دست می گیرد نیاز است که چاره ای برای آن پیدا کنیم.

ابتدا نیاز هست روش مانترای مناسب خود را پیدا کنید تا در زمانهای که عصبی شدن شما به آن فکر کنید با پیدا کردن مانترای مناسب خود در زمان عصبانیت می توانید ذهن خود را به جای مورد عصبانی کننده بر مانترای خود معطوف نماید و عملا فکر خود را به سمت مثبتی منحرف نمایید.

کنترل خشم مراحلی دارد که می توان با انجام آنها از فوران خشم خود جلو گیری نمود

1. کنترل خشم با مانترا استفاده از تکنیک های نفس عمیق

تنفس عمیق باعث ایجاد ارامش شده سعید کنید ابتدا بجای عصبانیت تنفس خود را آرام نموده سعی کنید با آرامش نفس های عمیقی بکشید نفس خود را نگه داشته و به آهستگی رها کنید. می توانید از تکنیک ها مدیتیشن برای آرامش خود استفاده نماید چند بار این کار را تکرار نموده ریتم تنفسی برای این کار داشته باشید.

مثلا ریتم تنفسی 4-6-8 استفاده کنید؛ یعنی نفس عمیق بکشید و تا عدد چهار بشمارید و در نهایت نفس خود را بیرون بدهید و تا عدد هشت شمرده سپس این تمرین را حداقل 4 بار دیگر تکرار کنید. در کنار نفس عمیق کشیدن، شمردن تا 10 هم توصیه می شود. هر چند که انجام این کار خشم آدمی را کاملا از بین نمی برد و مشکل را برطرف نمی کند اما می تواند شما را از هرگونه واکنش سریع و تصمیمات غیرمنطقی که بعدا پسیممانی برایتان بار می آورد بازدارد.

 2. کنترل خشم با مانترا کانون توجه خود را از خشمتان بردارید

اهمیت ندادن به خشم مسلم است کار دشواری است، گاهی خشم را به سادگی نمی توان مهار کرد اما یاد بگیرید که با مهم جلوه دادن خشم، فریاد زدن و حتی کوبیدن در نمی توانید بر خشمتان غلبه کنید؛  بهتر است توجه خود را از خشم به چیزی دیگر منعطف کنید و یا اینکه بجای تخلیه سریع خشم، خشمتان را مانند یک ابر تصور کنید؛ یعنی احساس کنید که خشم الان اینجاست ولی همزمان و به سرعت در حال حرکت و گذر از شما می باشد.

 3. گفتگو در مورد خشم

وقتی به شدت عصبانی هستید و نمی دانید چطور آنرا کنترل کنید بجای داد و هوار کردن صحبت کنید می توانید با شخص مورد اعتمادتان یا یکی از دوستانتان کمک بگیرید تا به سخنانتان گو ش داده و باعث کاهش خشم و عصبانیت شما شده و باعث شود حالتان بهتر شود.

حتی میتوانید باخودتان صحبت کنید برای کنترل خشم اگر کسی ازرافتان نیست و یا توانایی صحبت با دیگران را ندارید می توانید با خود صحبت کنید. واگویه ها با خود برای کاهش تنش عصبی مفید می باشد با خود تکرار کنید «آرام باش »، «به اعصابت مسلط باش»، «کنترل خودت را حفظ کن ».

4. بشمارید 

یکی دیگر از متدهای کنترل خشم با مانترا اینست که اعداد را بشمارید یک درمیان بشمارید از اعداد بالاتر به پایین بشمارید تا با تمرکز بر روی اعداد باعث کم شدن شدت عصبانیت در شما شود.

5. تخلیه خشم و فرونشاندن آن

در مواقعی لازم است خشمتان را تخلیه کنید. در این مواقع حرکت، بهترین وسیله برای رهایی سریع از عصبانیت است؛ زیرا با حرکت، هورمون استرس کاهش می یابد و هورمون اندروفین یا همان هورمون شادی آزاد می شود. راهکاری مفید برای زدودن خشم، پیاده روی یا دویدن است.

 6. کنترل خشم با مانترا مراقبه و تعمق

اگر دائما عصبانی می شوید، باید مراقبه کردن را تمرین کنید. روزانه 10 دقیقه تمرین لازم است تا بتوانید ذهن تان را هنگام عصبانیت شدید در عرض چند ثانیه آرام کنید؛ برای این منظور جای راحتی را انتخاب کنید، چشم ها را ببندید و سپس آگاهانه بر روی تنفس خود متمرکز شوید و چگونگی ورود و خروج هوا را در بدنتان احساس کرده و بعد تمرکز کنید و حتی الامکان بکوشید تا از افکار خود خارج نشوید. این تمرین به شما کمک می کند تا در زمان عصبانیت به سرعت خود را آرام کنید!

کنترل خشم با مانترا مراقبه و تعمق

میتوانید با مدیتیشن برای کنترل خشم خود بهره ببرید.

7. گوش دادن به موسیقی های آرامبخش 

گوش دادن به موسیقی های آرامبخش برای کاهش میزان عصبانیت و آرامش ذهنی بسیار مفید می باشد و نیز با گوش دادن به موشیقی می توانید احساسات خود را غربال نموده و تا حدودی به درک وتجزیه و تحلیل عصبانیت خود دست یابید.

8. استفاده از وسیله ای برای تحریک

گاهی لازم است با یک کاری اثر کار دیگر را خنثی کنیم ممفهوم این بخش هم همین می باشد مثلا برای آرام کردن جای نیش پشه ما آن منطقه را با خارش در مدت کوتاهی  آرام می نماییم؛ پس برای اینکه خشم تان را بپوشانید، لازم است از یک محرک شدیدتر استفاده کنید؛ برای نمونه می توانید مقداری آب به سر و صورت خود بپاشید، یا خوراکی تندی مانند آب نبات زنجبیلی، یا یک فلفل قرمز را در دهان بگذارید؛ پس، از این میتوانید برای کنترل خشم در کیف دستی یا در کشوی میزتان چندین آب نبات زنجبیلی یا خوراکی هایی از این قبیل قرار دهید.

 9. لبخند زدن

از قدیم گفته اند خنده بر هر دردی دواست، ضرب المثل بسیار مفیدی هست در مواقعی که بسیار عصبانی هستید، سعی کنید یک بار لبخند بزنید؛ زیرا تنها وقتی که حال خوبی داریم، لبخند نمی زنیم؛ بلکه در زمانی که می خواهیم حال بهتری داشته باشیم نیز لبخند به لبانمان می نشیند؛  حتی اگرلبخند تنها به لبهای مان بسنده کند بدن و مغز کم کم قبول می کند که این لبخند واقعی است و باعث بهبود حال وحی ما می شود. علاوه بر آن خنده استرس را کم می کند، فشار خون را کاهش می دهد و نیروهای دفاعی بدن را قوی تر می کند. فراموش نکنید در هر صورت، لبخند ارزشمند است.

10. وضعیت خود را مقایسه نکنید

گاهی اوقات علت عصبانیت افراد مقایسه خودشان با دیگران است؛برای کنترل خشم با مانترا از این افکار دوری کنید مثلا شخص می گوید که درآمد همکارم بیشتر از من است یا اتومبیل همسایه ام بهتر از اتومبیل من است و یا مواردی از این دست. خود را با دیگران مقایسه نکنید و تنها موقعیت خاص خود را در نظر بگیرید. اگر از موقعیت فعلی تان ناراضی هستید یا فکر می کنید موقعیت دیگران بهتر از وضعیت فعلی شماست، آستین تان را بالا بزنید و کمی اوضاع را تغییر دهید. در هر حال در هنگام مقایسه کردن خود با دیگران هرگز عصبانی نشوید و بیشتر به فکر خود باشید.

 11. کنترل خشم با مانترا اندیشیدن به آن

مان به معنی فکر و «ترا» به معنی آزاد شدن است؛ در حقیقت مانترا مجموعه ای از کلمات و آواهایی است که با لحن خاص و به دفعات تکرار می شوند و به آن دلیل که مانترا تاثیر مثبتی بر جسم و روح می گذارد، در مراقبه کاربرد دارد. مانترا به تعادل ذهنی کمک می کند و از این طریق باعث می شود عصبانیت ما سریع تر فروکش کند یا دیرتر ظاهر شود.

به یک جمله یا یک شعار فکر کنید که بتواند شما را در چنین موقعیتی آرام کند. در مواقع خشم با جملاتی نظیر «آن ارزش ندارد»، «من کاملا آرام هستم»، مانترا را در خود ایجاد کنید و خود را از خشم برهانید.

12. تغیر وضعیت فعلی 

میتوانید چند دقیقه در محلی دراز بکشید و ذهن خود را خالی نمائید یا اینکه جو متشنج را ترک کرده و به پیاده روی بروید تا زمانی که بتوانید به اعصاب خود مسلط گردید. و از عصبانیتتان کاسته شود.

 

در صورت هرگونه سوال می توانید با واحد پشتیبانی ما به صورت تلفنی و تلگرام ارتباط بگیرید. 

واحد پشتیبانی و راه ارتباطی با مرکز تجسم خلاق

۰۲۱۸۸۳۰۲۵۲۳

۰۹۰۱۱۵۹۴۹۴۳

 

کانال تلگرام مجموعه تجسم خلاق

 

صفحه اینستاگرام مجموعه تجسم خلاق

 علاقمندان برای شرکت در دوره با مرکز تجسم خلاق تماس بگیرند.

مطالب مرتبط
دیدگاهها

بدون دیدگاه