دکتر آرام : روانشناس بالینی و سلامت عضو انجمن روانشناسان آمریکا ، مترجم مولف ، محقق علوم متافيزيك، فرا روانشناسي ، مغناطیس درمانی ، مخترع و مبتکر تکنیک های ویژه تجسم خلاق

آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن کلیدی برای آرامش فکری

آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن کلیدی برای آرامش فکری

آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن به چه دردی میخورد یا اینکه ما چه استفاده ای می توانیم از آن در زندگیمان داشته باشیم؟ در عصر حاضر، ما به نوعی از اصل و ریشه خود دور افتاده ایم و از چیزی که اساس قلب و فکر ماست فاصله گرفته ایم. مظاهر آن به صورت اختلالات روانی، پرخاشگری و سردرگمی نمود پیدا کرده است. اکثرا ما برده ذهنمان هستیم. ذهن ما به بدترین دشمنان تبدیل شده است.

سعی می کنیم تمرکز کنیم، اما ذهن ما سرگردان می شود. سعی می کنیم بر استرس غلبه کنیم، اما اضطراب نمی گذارد شب بخوابیم. عهد می بندیم که عصبانی نشویم ولی در رانندگی شدیدا از کوره در می رویم. به نظر می رسد همه قبول داریم پرورش جسم به کمک ورزش و رژیم غذایی و استراحت کار درستی است، اما آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن نیز راه کار بسیار عالی برای غلبه بر این مشکلات می باشد.

مدیتیشن باعث تعادل هورمون کورتیزول و آدرنالین می شود. این هورمون، به هورمون استرس معروف است. در واکنش جنگ و گریز در بدن پیام خطر مخابره می شود. هورمون سروتونین و اکسی توسین که در بهبود خلق و خوی ما تأثیر بسیار زیادی دارد در اثر مدیتیشن و مراقبه در بدن افزایش پیدا می کند. به همین دلیل میتواند یک تکنیک بسیار عالی برای ضد افسردگی باشد.

در ضمن میزان ملاتونین مغز افزایش پیدا میکند. تعادل دوپامین در کیفیت خواب تاثیر می گذارد و اختلالات خواب را برطرف میکند. میزان دوپامین مغز را افزایشی می دهد و در بهبود توجه و تمرکز تاثیر دارد. در ادامه مقاله با ما باشید تا مطالب بسیار جالب و فوق العاده ای را در مورد مدیتیشن به شما بگوییم. خواندن این مقاله فقط چند دقیقه وقت شما را می گیرد ولی مطمئن باشید که از آن می توانید در طول زندگیتان ساعت ها، روزها، ماه ها و حتی سال ها استفاده کنید.شما همانطور که مقاله را می خوانید ارامش و اعتماد را حس خواهید کرد.

آغاز آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن 

مراقبه یک تمرین ذهنی برای تسلط بر خود است

آغاز آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن 

در آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن باید بدانید که مراقبه یک تمرین ذهنی است که به شما یاد داده می شود چگونه بر روی خودتان تسلط پیدا کنید و چگونه بتوانید ذهنتان را بهتر مدیریت کنید. از توانایی ها و قدرت هایی که در درون تان وجود دارد استفاده کنید و بهره ببرید.

مدیتیشن یک روش قدرتمند مدیریت ذهن می باشد و ما می توانیم در درمان یا تعالی شخصی از آن استفاده کنیم. از انجایی که علاقه زیاد شما را به مدیتیشن متوجه شده ام ، می خواهم اسرار مدیتیشن را در اختیار شما قرار دهم. مدیتشن ها ساده قدرت بسیاری دارند. این قدرت در درون شما هست و فقط با مدیتیشن فعال می شود. این خودت هستی که قدرت دارد!

روش های آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن

روش های ساده برای شروع، انجام و آشنایی با مراقبه وجود دارد. مراقبه از دیرباز با روش ساده خالی کردن ذهن، توجه به تنفس انجام می شده است و روشهای مختلفی را بعداً به آن اضافه کردند و شما می توانید با توجه بر روی تمرکزتان به انجام مراقبه ساده بپردازید. از انجام دادن تکنیک های مراقبه ای ساده می تواند در بهبود کیفیت زندگی کیفیت خواب و موفقیت تاثیر بسزایی داشته باشد.

روش دیگری که میتوانیم برای مراقبه در نظر بگیریم، تکنیک توجه می باشد. در این تکنیک شما به افکارتان توجه می کنید و فقط افکارتان را نگاه می کنید و اجازه می دهی که افکار بیایند و بروند. سعی در کنترل آن نمی کنید، در این روش که به ذن هم معروف است از قدیمی ترین تکنیک های مراقبه ای در کشور ژاپن می باشد. پس تو به بهترین روش که روش قدیم و کهن هست اعتماد می کنی و مدیتیشن را یاد خواهی گرفت و انجام خواهی داد.

خطرات آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن

همیشه در مورد روشهای درست مدیتیشن صحبت شده است و در کنار آن به خطرات مراقبه هم اشاره شده است. مراقبه به خودی خود خطری ندارد. مثل دارویی نیست که اگر آن را هم درست هم استفاده کنید، ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. مراقبه اگر درست انجام شود نه تنها هیچ خطری ندارد بلکه می تواند کیفیت زندگی در شرایط زندگی افراد را به شدت تحت تاثیر گذارند و آن را بهبود بخشد.

به همین دلیل، از شما می خواهم که یاد بگیرید مراقبه را به خوبی و درست انجام دهید و از مزایای آن بهره کافی و عالی ببرید. مدیتیشن ها انواع مختلف دارند برخی از آن ها خلق را کم میکنند، هیجان را کم می کنند و برخی از آنها هیجان را افزایش می دهند. برای کسانی که افسردگی دارند بهتر از مراقبه های داینامیک استفاده شود، تا خلق آن ها و هیجان آن ها بالا رود و کسانی که استرس و تنش دارند بهتر است از روشهای مدیتیشنی استفاده شود، که هیجان آنها را کم می کند.

پس ما میتوانیم با استفاده از انتخاب نوع مراقبه، افراد را به آرامش برسانید یا انگیزه و هیجان در آنها ایجاد کنیم. من می دانم که شما از آن دسته افرادی هستیدکه می خواهید بهترین روش و سالم ترین روش مراقبه ای را یاد بگیرید و من در ادامه به شما خواهم گفت که چگونه یک استاد مراقبه پیدا کنید.

 

آشنایی با مراقبه: اصول مراقبه

تمرکز، بسته بودن چشم و توجه به دم و بازدم از اصول اولیه مدیتیشن می باشد.

آشنایی با مراقبه: اصول مراقبه

در ابتدای آشنایی با مراقبه نیز باید بدانید مراقبه هم مثل هر روش دیگر اصولی وجود دارد. هرچند انواع مراقبه ها در کشور های مختلف و در فرهنگ های مختلف آمده است و هر کدام اصولی را به همراه خود دارند، ولی به طور کلی می توان به اصول اولیه آن ها پرداخت که توجه به همراه تنفس آرام و متمرکز شدن بر روی یک موضوع خاص می باشد.

مثلاً در مدتیشن تنفسی بر روی تنفس توجه میکنیم و به آرامی حواسمان را متوجه فرو رفتن دم و بیرون آمدن هوا می کنیم می شود. افکار منفی و احساسات منفی همراه با بازدم از بدن بیرون داده شود و با تنفس و دم انرژی و نیرو وارد بدن گردد. برخی از مراقبه ها با چشمان باز انجام می شود، ولی در اکثر آنها لازم است که چشمانتان بسته باشد و به درونتان توجه کنید، تا انرژی های درون تان در اثر انجام مدیتیشن فعال و آزاد گردد و احساسات خوب تان افزایش پیدا کند.

در مراقبه احساسات بد، نگرانیها، احساس ترس ها، و ترس ها از بین برود. پس می توانیم بگوییم بسته بودن چشم ها و توجه بر روی تنفس از اصول اولیه مراقبه می باشد. این دو اصل می توانند در همه مدیتیشن ها وجود داشته باشد و بهتر است که در همه آنها رعایت شود.

آشنایی با مراقبه: مراقبه در اسلام

در اسلام و در تمام ادیان، اصول مراقبه ای دارند که گاهاً بزرگان انها انجام داده اند. مراقبه معمولاً در کنار رفتارهای مذهبی و معنوی قرار می گیرد. مثلاً نماز میتواند مراقبه بسیار عالی و فوق العاده باشد.

ذکر های اسلامی نیز روشی برای مراقبه با ذکر می باشد. کسانی که راه معنویت و سلوک را از طریق داده های اسلامی پیش می برند می گویند که توجه بر تنفس و ذکر خدا، حضور ذهن و حضور قلب، از اصول اولیه مدیتیشن در اسلام می باشد. زمانی که تعریف مدیتیشن را بدانیم، متوجه می شویم که هر کاری را میتوانیم با مدیتیشن یا مراقبه انجام دهیم، یعنی انجام دادن کارها با حضور ذهن یا به اصطلاح به آن، ذهن آگاهی هم می گویند.

در ذهن آگاهی یا حضور ذهن، شما می توانید هر کاری را با حضور و توجه قلبی و ذهنی انجام دهید و انجام این عمل، می تواند شما را به معنویت برساند و در کنار آن تاثیرات فوق العاده بر فیزیولوژی بدن اعمال کند، که همانطور که در بالا گفته شد می تواند بر روی ترشح آدرنالین، دوپامین، سروتونین، اکسی توسین تاثیرگذارند.

پس می توانیم بگوییم که مدیتیشن  میتواند به درد مسائل روزمره مان بخورد به هم می توانند برای معنویت و شکوفایی از آن بهره ببریم. حالا که شما متوجه شدید که روش های مراقبه انواع مختلف دارد می توانید مناسک مذهبی تان را با مراقبه و حضور ذهن انجام دهید.

آشنایی با مراقبه: مراقبه در اسلام

مراقبه در ادیان الهی به صورت انجام اعمال دینی مانند نماز پدیدار می شود.

 

آشنایی با مراقبه: آموزش مراقبه

در تجربیاتی که من داشته ام، مکان های مختلفی در کشورهای مختلف برای آموزش اختصاص دارد.  از جمله این کشورها میتوان هند را نام برد. در مسافرتی که من به هند داشته ام در آنجا تکنیک های مختلف مراقبه و انرژی درمانی را آموختم. انواع تکنیک های مدیتیشن در آنجا آموزش داده می شود.

بعضی از آنها، هدفهای کلی را دنبال میکردند و در برخی به صورت اختصاصی برای موضوعات خاص آموزش می دادند. برخی از مدیتیشن های آن ها عمومی بود و در هر فرهنگ قابل استفاده و کاربرد داشت، ولی برخی از مراقبه های آنها اختصاص به فرهنگ خودشان داشت و به کار گرفتن آنها در فرهنگهای دیگر کمی سخت و گاهی غیر ممکن بود.

شما بنا به سلیقه خودتان و اینکه چه هدفی از انجام دادن مراقبه دنبال می کنید، می توانید نوع مراقبه تان را انتخاب کنید و از آن در زندگی روزمره تان و یا رسیدن به اهداف تان از آن بهره ببرید. آموزش و آشنایی با مراقبه یا مدتیشن بهتر است زیر نظر یک فرد مجرب و دوره دیده و مهمتر از همه کسی که خودش مدتهای طولانی انجام داده است باشد. اگر شما هدفتان از انجام مدیتیشن برطرف کردن مشکلات ذهنی و روانی است بهتر است، بهتر است به روانشناسی مراجعه کنید که در انجام مدیتیشن تبحر و تخصص دارد.

فواید آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن

فواید مدیتیشن بسیار زیاد است. همانطور که در بالا هم گفته شد  مدیتیشن می تواند هورمونهای بدن را تغییر دهد و آن ها را متعادل کند. به همین دلیل با توجه به عکس برداری هایی که از مغز موقع انجام میشن و بعد از انجام مدیتیشن کرده اند متوجه شدند که موقع انجام که مدیتیشن انجام  می دهند، امواج مغزی تغییر می کند و به سطح آلفا و گاها در مراقبه های بسیار عمیق تتا می رسد.

خونرسانی مغز در لوب پیشانی، آهیانه و لوب پس سری در پیش از انجام مراقبه و پس از انجام مراقبه تغییر می کند و این خود آگاهی، می توانند تاثیراتی را بر مسئولیت پذیری افراد در زندگی داشته باشد. پس منظور از انجام مدتیشن، تنها تاثیرات فیزیولوژیکی آن نمی باشد. بلکه می تواند بر روی باورهای ما، نگرش های ما، تاثیر بگذارد و آنها را بهبود بخشد. من شما را دعوت می کنم به انجام دادن مدتیشن روزانه.

تاثیرات مدیتیشن در زندگی افراد  بر کسی پوشیده نیست .انجام مدیتیشن روزانه میتواند ما را از نظر جسمی از نظر ذهنی تعالی بخشد و به ما کمک کند تا بتوانیم سالم تر بمانیم و بیماریهای سایکوسوماتیک یا بیماری های روان تنی کمتر برایمان اتفاق افتاد و از طرف دیگر رشد و تعالی افزایش پیدا کند.

در تحقیقی که بر روی گروهی از افراد انجام داده بودند به این نتیجه رسیدند که انجام مرتب مدیتیشن می توانند از بیماری ها و مشکلات حافظه و آلزایمر پیشگیری کنند. پس انجام مدیتیشن در پیشگیری از آلزایمر می توانیم بگوییم که به صورت معجزه عمل می کند. مدیتیشن یک ورزش ذهنی است همان طور که با ورزش جسمی جسمتان را تقویت میکنید با مدیتیشن مغزتان را تقویت کنید.

بهترین زمان مراقبه

بهترین زمان مراقبه می توانند زمانی باشد که ما فرصت بیشتری داریم و نگرانی نداریم یا عجله ای نداریم. مثلا اگر شما بخواهید صبح زود انجام دهید و عجله داشته باشید که به سر کارتان بروید، این باعث می شود که در تمام مدت، شما به کارتان فکر کنید و توجه تمرکزتان در مراقبه کم می شود.

پس اگر بتوانید زمانی که خیالتان راحت تر است به مراقب بپردازید، این باعث می شود که بهتر بتوانید با حضور ذهن بیشتر و آگاهی، مراقبه را انجام دهید و از انجام دادن آن لذت ببرید. در تجربه ای که من داشته ام و متوجه شدم که کسانی که استرس زیادی دارند، کسانی که نگرانی های روزمره آنها زیاد است، در انجام دادن مدتیشن مشکل دارند.

این افراد بهتر است که تا حدی استرس شان را کم کنند. توصیه ای من همیشه به این افراد می کنم این است که قبل از انجام مدیتیشن ورزش کنند. انجام یک ورزش ایروبیک ۱۰ دقیقه ای می تواند به توجه و تمرکز آنها در هنگام مدیتیشن کمک کند. پس شما اگر از آن دسته افرادی هستید که می بینید استرس تان زیاد است و توجه تان کم می شود، زمانی انجام دهید که احساس امنیت و آرامش بیشتری می کنید.

برخی از افراد زمانی که استرس دارند با انجام مدیتیشن آرامش پیدا می کنند. اگر شما از دسته دوم هستید، در هر زمانی می توانید مراقبه کنید.

چگونه مدیتیشن را شروع کنید

با این توضیحات که برای مدیتیشن گفتیم این سوال است که  چگونه میتوانید آن را شروع کنید؟ در پاسخ به این سوال می توانیم بگوییم که شما با شرکت در دوره هایی که استادان  مجرب آموزش می دهند، می توانید مدتیشن شان را یاد بگیرید و از همین امروز آن را انجام دهید. مدیتیشن بسیار ساده است، اما سادگی آن دلیل نمی شود که از قدرت فوق العاده آن کاسته شود.

پس شما می توانید این مدی تیشن ساده را یاد بگیرید و آن را در جاهای مختلف انجام دهید. همان طور که گفتم بر اساس خواسته شما و بر اساس این که، از انجام دادن مدیتیشن چه هدفی را دنبال می کنید، از ابتدا نوع مدیتیشنی که میخواهید را یاد بگیریم و آن را مرتباً انجام دهید. پس ابتدا باید مشخص کنید که هدف تان از انجام مدیتیشن چیست.

در برخی از افراد به آنها آرامش می دهد. در برخی از افراد به آنها هیجان می دهد. گاه لازم است که ما با استفاده از مدیتیشن خاطرات گذشته، اتفاقاتی که در گذشته برای ما افتاده است را سر و سامان دهیم. پس هدف تان را انتخاب کنید و بر اساس هدف تان نوع مدیتیشن تان را هم مشخص کنید.

چگونه مدیتیشن را شروع کنید

انجام مدیتیشن برای شروع بصورت گروهی در انجام تکنیک ها و تمرکز به شما کمک می کند.

آشنایی با مراقبه: انواع مختلف مراقبه

همانطور که در بالا هم گفته شد انواع مختلف مراقبه و مدیتیشن وجود دارد. برخی از آن ها توجه و تمرکز بر روی تنفس است و برخی دیگر بر روی احساس های دیگر متمرکز می شوند. در کتاب هایی که وجود دارد انواع زیادی از مدیتیشن بیان شده است. انواع مدیتیشن حداقل به چند هزار سال قبل بر می گردند.

قبلا از این مدیتیشن ها برای عبادت استفاده میشده است. به همین دلیل است که برخی از مذاهب، روش های مدیتیشن خاص خودشان را دارند. پس شما هم میتوانید با انجام مدیتیشن، هدف های خاص خودتان را دنبال کنید و بدین طریق به اهدافتان برسید.

مدیتیشن های داینامیک، مدیتیشن های ذهن باز، مدیتیشن های تانترا، از انواع مدیتیشن ها می باشند. برخی از مدیتیشن ها همراه با ذکر هست. یکی از معروف ترین این ذکر ها، ذکر OM می باشد. این ذکر را می توانیم در ذهن بگوییم یا با صدای بلند گفته شود.

کتاب مراقبه

بهترین کتاب مراقبه از نظر من می تواند هر کتابی باشد. چون هر فردی با یک روش مراقبه راحت تر است و بهتر می تواند ارتباط برقرار کند. پس شما نیازی نیست که بهترین روش را انتخاب کنید، بلکه بهتر است روشی را انتخاب کنید که با آن راحت تر هستید و ارتباط بهتر می توانید با آن داشته باشید. همانطور که شخصیت افراد متفاوت است، روش هایی که افراد با آن راحت تر هستند و بهتر می توانند مراقبه کنند هم متفاوت است.

تکنیک مراقبه دوقلب، روشی است که بیشتر افراد از آن استفاده می کنند. من در سال 1369 اولین بار مدیتیشن TM را از یک مرکز بین المللی یاد گرفتم و مدت ها این تکنیک را انجام می دادم. تی ام تکنیک مراقبه ای است که استاد ماهاراشی آموزش می دهد. این تکنیک بر اساس مانترا می باشد و لازم است هر روز دو نوبت این مدیتیشن انجام شود.

البته کتاب های این مراقبه در بازار هست ولی از روی کتاب قابل یادگیری نیست و حتما باید زیر نظر استاد یاد بگیرید. تکنیک مدیتیشن TC  از تکنیک های عالی است که من باز در سال 1376 آموختم. مدیتیشن آگاهی برتر همراه با اصول اخلاق می باشد که چهار مانترا هم دارد. لازم است روزانه تمرین مراقبه انجام شود تا تاثیرات آن را ببینیم.

کتابهای زیادی در مورد مراقبه وجود دارد. کتاب اولین و آخرین رهایی، رهایی از دانستگی، مراقبه درمانی، مراقبه هنر وجد و سرور، مدیتیشن دو قلب را می توان نام برد. البته بهتر است، که زمانی که می خواهید مدیتیشن را یاد بگیرید مستقیماً از فردی که تبحر دارد آموزش بگیرید. زیر نظر او انجام دهید و بازخورد انجام دادن تان را بگویید تا بتواند شما را راهنمایی و حمایت کند. در صورتی که در این زمینه مشکلی داشتید، می توانید با مرکز تجسم خلاق تماس بگیرید تا در انجام مدتیشن شما را راهنمایی کنند.

مراقبه درمانی

ما میتوانیم از مراقبه برای درمان استفاده کنیم. روشهای روانشناسی جدید بر روی مراقبه درمانی متمرکز شده اند. روش اکت و روش های ذهن آگاهی، از دسته روش های هستند که ماهیت انها  به مدیتیشن می پردازد. زمانی که من کتاب مراقبه درمانی را هنوز ترجمه نکرده بودم از مدیتیشن یک دیدگاه معنوی داشتم.

اما زمانیکه این کتاب را ترجمه کردم، متوجه شدم که ما میتوانیم با استفاده از تکنیک های فوق العاده که در این کتاب آمده است یا حتی در کتاب های دیگر هست با انجام مراقبه یا مدیتیشن بیماریهای جسمی و روانی بسیاری از افراد را برطرف کنیم و آن را بهبود بخشید. پس بخش جدیدی که در روانشناسی با آن روبرو هستیم استفاده از روش های قدیمی و کهن مراقبه، برای از بین بردن مشکلات جدید بشر می باشد.

کتاب مراقبه درمانی برای آغاز آشنایی با مراقبه

تکنیک های فوق العاده کتاب و آن استفاده از روش های کهن مراقبه، برای از بین بردن مشکلات جدید بشر می باشد.

 

فواید آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن برای ورزشکاران

گروهی از افراد که از فوائد مدیتیشن می توانند بهره زیادی ببرند ورزشکاران هستند. این گروه به دو صورت می توانند از تکنیکهای مدیتیشن بهره ببرند. ما برای از بین بردن استرس در این گروه از ورزشکاران می توانیم از مدیتیشن استفاده کنیم. در ضمن برای تکنیک های، تمرین در ذهن و موفقیت ذهنی می توانیم از تمرین های ذهنی و ورزش های ذهنی و تکنیک های مدیتیشن برای این افراد، برای بالا بردن مهارت هایشان استفاده کنیم.

از کسانی که با این ورزشکاران کار می کنند به این دو مسئله توجه کنند که، کاهش استرس نقش زیادی در افزایش موفقیت آنها دارد و با انجام دادن مرتب مدیتیشن آنها تسلط بیشتری بر روی خودشان خواهم داشت و بهتر می توانند از پس مشکلاتی که وجود دارد بر می آیند. شما می توانید با یادگیری مدیتیشن، مهارت های خود را در زمینه ورزش یا هر زمینه های دیگر افزایش دهید.

مدیتیشن و زیبایی

انجام مرتب مدیتیشن، به دلیل اینکه می تواند بر روی خونرسانی پوست تاثیر گذارد، می تواند بر روی سلامتی و زیبایی تاثیر فوق العاده ای بگذارد. انجام مرتب مراقبه و مدیتیشن می تواند، پوست شما را شاداب کند و شما چند سال جوانتر به نظر برسید. تفاوتی که مدیتیشن با کرم های زیبایی دارد این است که، کرم های زیبایی فقط ظاهر پوست را ترمیم می کند و ممکن است اندام های درونی مشکل داشته باشند.

ولی در مدیتیشن همانطور که ظاهر پوست زیبا و ترمیم می شود اندام های درونی تان هم ترمیم میشوند. پس شما می توانید با انجام دادن مدیتیشن، زیبایی درونی و بیرونی را داشته باشید. یعنی هم از  نظر ظاهر زیبا و سالم شوید و هم اندام های درونی تان سالم شود. تو همانطور که برای جسمت ات بهترین را می خواهی برای ذهنت هم بهترین را بخواه.

مدیتیشن چه بر سر مغز ما می آورد؟

واقعاً مدیتیشن چه بر سر مغز ما می آورد که می تواند این تاثیرات فوق العاده را داشته باشد. مدیتیشن همانطور که در بالا هم گفته شد، بر روی ترشح هورمون های مغزی تاثیر میگذارد و اکسی توسین، ملاتونین، دوپامین، آدرنالین و دیگر هورمون های مغزی را متعادل می کند.

با متعادل شدن هورمون های مغزی، مواد زائد مغز بهتر دفع  شوند و مغز جوان و شاداب می شود. پس اگر شما کسی هستید که مرتباً ورزش می کنید لازم هست ذهن تان هم ورزش کند. با انجام مدیتیشن، ذهن شما ورزش می کند و سموم مغز از بدن دفع می شوند و مغزتان جوان می ماند و دچار الزایمر نمی شوید.

مراقبه معنوی چیست

همانطور که در بالا هم گفتم، مراقبه ابتدا برای معنویت و ارتباط با خدا استفاده می شده است. ما هم میتوانیم برای ارتباط بهتر با خالق هستی و خداوند از مراقبه و مدیتیشن استفاده کنیم. روش های ارتباط با خداوند، ارتباط با کائنات بسیار متفاوت است. پس به ازای هر فردی یک روش مراقبه، یک روش مدیتیشن و یک روش ارتباط با کائنات یا خداوند وجود دارد.

در برخی از مراقبه ها افراد به توانایی خاص دست پیدا می کنند. مثلا در برخی از انها افراد توانایی پرواز پیدا میکنند و می توانند د رهوا معلق شوند. در مدیتیشن خیلی مهم است که شما دقیقا دنبال چه چیزی می گردید. دنبال هر چیزی که بگردید همان را به دست خواهید آورد.

آموزش مراقبه

حالا که شما به مراقبه علاقه مند شده اید بهتر است آن را از یک جای مطمئن بیاموزید. در مرکز تجسم خلاق سالهاست که از مراقبه و مدیتیشن استفاده می شود و به افراد کمک می شود تا بتوانند مشکلات خودشان را برطرف کنند.

یکی از این مراقبه ها، مراقبه دو قلب می باشد. شما برای آشنا شدن با این مراقبه، می توانید از کتاب مراقبه دو قلب هم استفاده کنید. آموزش مراقبه در تعالی و رشد شما تاثیر به سزای خواهد داشت. مراقبه به ما آرامش می دهد چه چیزی بهتر از آرامش ما نیاز داریم.

متن مراقبه و مدیتیشن

در برخی از تکنیک های مراقبه، شما تصاویر ذهنی را دنبال می کنید. این تصاویر ذهنی متن های از قبل آماده شده هستند که به شما کمک میکنند تا بتوانید آرامش ذهنی را در خودتان ایجاد کنید و کیفیت مغز را بالا ببرید و بهبود بخشید. از سال ۱۳۸۰ تاکنون فایل های صوتی مختلف را آماده کردم که همه اینها، نوع مراقبه، برای بهبود شرایط خاص افراد یا درمان برخی از بیماریهای آن ها می باشد.

چنانچه نیاز به این متن ها داشته باشید می توانید در دوره آموزشی شرکت کنید و از آنها بهره ببرید. شما همچنین می توانید با شرکت در دوره های تخصصی ، خودتان بتوانید متن های مراقبه ای برای منظور های درمانی یا رشد و تعالی تهیه کنید و آنها را بسازید.

آموزش تصویری مدیتیشن

آشنایی با مراقبه با آموزش تصویری مدیتیشن یا آموزش صوتی آن می تواند بسیار به هم نزدیک باشد. ممکن است که ما بتوانیم با استفاده از اشکال مختلف، اتفاقی که در ذهن می افتد را به افراد نشان دهیم. اما در بیشتر مراقبه ها، استاد از طریق صدا و صوت مراجع را راهنمایی میکند. پس کافی است که چشمانتان را ببندید، به صدا اعتماد کنید، خودتان را در اختیار صدا بگذارید و بگذارید که صدا راهنمای شما باشد و به شما آرامش دهد.

چون در اکثر تکنیک های مراقبه ای، لازم است که افراد چشمانشان بسته باشد، آموزشها و تمرینها به صورت صوتی می باشند. از این دسته آموزش ها می توانید، دوره خلق آینده را تهیه کنید و در آن، هم از مزایای مدیتیشن و مراقبه بهره ببرید و هم مشکلاتتان را برطرف کنید و آینده خودتان را با استفاده از این تکنیک بسازید و خلق کنید.

آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن نشسته

در مراقبه یا مدیتیشن نشسته، ما ذهن خود را در حالت پایداری، وضوح و استحکام پرورش می دهیم . با تربیت ذهن از طریق مراقبه می توانیم اتحاد و اتفاقی به وجود آوریم که به ما امکان می دهد عملا از ذهن خود استفاده کنیم نه اینکه ذهن ما از ما استفاده کند. برگرفته از کتاب “ذهن تان یارتان” نوشته ساکیانگ میفام.

 

آشنایی با مراقبه یا مدیتیشن نشسته

در مراقبه یا مدیتیشن نشسته، ما ذهن خود را در حالت پایداری، وضوح و استحکام پرورش می دهیم

آشنایی با مراقبه دو قلب

مراقبه دو قلب، نوعي سفر است. نوعي كنجكاوي روحي است. سفري است به اعماق وجود. مراقبه عمل نيست، بي عملي است .مراقبه بودن است، فرار كردن از زندگي نيست.در آغوش كشيدن زندگي با تمام وجود و با شهامت و شجاعت زياد است. مراقبه یعنب کمک خداوند به دیگران از طریق شما.

در افراد معمولي، ذهن آن‌ها را كنترل مي‌كند، ولي در مراقبه سكاندار خودمان هستيم. .مراقبه يعني آگاهي و .هر عملی كه با آگاهی و با حضور قلب انجام گيرد مراقبه و مراقبه است. هيچ كار بزرگ يا كوچكي وجود ندارد. كار مهم يا بي اهميتي وجود ندارد. هر كاري چنان‌چه با آگاهی و حضور ذهن انجام گيرد مراقبه است. نوشيدن چاي اگر همراه با آگاهي باشد مراقبه است.

مراقبه دو قلب، دوست داشتن جهان،‌ خود و ديگران است. در مراقبه دوقلب ما كانال انرژي الهي مي‌شويم. مي‌خواهيم خداوند عشق و دوست داشتن را از طريق ما به ديگران منتقل كند. آمادگی پيدا مي‌كنيم كه خداوند لطفش را از طريق ما به ديگران انتقال دهد. از کوزه همان برون تراود که در اوست. به هر چه فكر كنيم، همان را به طرف خود خواهيم كشيد.

به آن دسته از دوستاني كه -با هر روشي- تكنيك‌هاي انرژي درماني انجام مي‌دهند، توصيه می شود حداقل يك دوره 40 روزه مراقبه دو قلب انجام دهند تا كانال‌هاي انرژی آن‌ها -كانال قلب تاج و كف دست- باز گردد. آن وقت تنها با اشاره و اراده كردن شاهد سرازير شدن انرژی از نوك انگشتان می گردند. دوره 40 روزه را به همه توصيه مي‌كنم. البته اگر بتوانيد اين دوره را به صورت دسته جمعی انجام دهيد اثرات آن به صورت معجزه ظاهر مي‌شود.

معجزه نه بر خلاف قوانين طبيعت، بلكه بر خلاف قوانين ذهني ما انجام مي‌گيرد. مراقبه دو قلب نه تنها احساس نفرت و حسادت و حس‌هايی از اين قبيل را از بين می برد، بلكه اعتماد به نفس را در افراد بيشتر می كند. كساني كه به طور مداوم مراقبه دو قلب انجام مي‌دهند به نسبت ديگران از سلامتی بيشتری برخوردارند.

🔶مراقبه دو قلب به نوعی يپشگيری كننده و درمان كننده بسياری از ناخوشی ها است.🔶

مراقبه انجام آگاهانه كارها

مراقبه انجام آگاهانه کارها يعنی كاری را بر حسب عادت انجام ندهيم. هر زمان چيزي مي‌شنويم يا كاری انجام مي‌دهيم، تصور كنيم براي اولين بار است. ما هميشه در ذهنمان دنبال تجزيه و تحليل هستيم و قضاوت مي‌كنيم.

مراقبه به ما مي‌آموزد كه: دست از تجزيه و تحليل برداريم و بدون قضاوت و پيش‌داوری فقط به خود كار و به انجام كار بپردازيم. اصيل‌ترين كاري كه ممكن است انسان انجام دهد مراقبه است. مراقبه از جمله كارهايی است كه هيچ وقت كسی از انجامش پشيمان نمی شود.

مراقبه و شجاعت

انجام این کار نياز به شجاعت دارد مراقبه و شجاعت يعني پذيرش؛ پذيرش آنچه وجود دارد، بدون اين كه تغييري در آن بدهيم. پذيرش افراد، پذيرش موقعيت‌ها. مراقبه متعادل كننده درون و بيرون است.

به دليل مكانيزمی كه مراقبه دارد و موجب جريان و حركت پرانا در بدن مي‌گردد، نه تنها می تواند بسياری از بيماری ها و مشكلات را برطرف سازد، بلكه در ذهن و روان نيز تعادل ايجاد مي‌كند. يكي از مراقبه‌هايي كه طرفداران بسياري دارد و انجام آن بسيار ساده و مفيد است، مراقبه دو قلب است. مراقبه دو قلب تجربه انرژی الهی است.

مراقبه (مدیتیشن) و دعا

مراقبه نوعي دعا كردن است. به طريقي كه قدرت دعا و نيايش را خيلي سريع تجربه خواهيد كرد. جهت مشخص كردن اثرات و طريقه كار مراقبه دو قلب لازم است در مورد مراكز بدن، بخصوص مركز تاج، مركز قلب و مركز آجنا (بين دو ابرو) اطلاعاتی داشته باشید.

به مركز قلب معمولاً كم توجهي مي‌گردد و موجب مي‌شود كه اين مركز كوچك بماند. بزرگ شدن مركز قلب موجب مي‌شود نيروي عشق الهي و دوست داشتن در تمام كارها و ارتباط با مردم استفاده شود.

عملکرد مغز در مراقبه

محققان دریافتند عملکرد مغز در مراقبه چگونه است و مغز در طول انجام مراقبه چطور فعالیت میکند. مراقبه یا مدیتیشن (Meditation) تمرین رایجی است که گمان می رود در کاهش استرس و اضطراب و افزایش سلامتی انسان تاثیر بسیاری دارد.

اما چگونه مغز در زمان مراقبه (مدیتیشن) فعالیت میکند؟ و آیا تکنیک های خاص تاثیرات متفاوتی دارند؟ یک مطالعه جدید ممکن است پاسخی برای این سوالات داشته باشد.

روشهای مدیتیشن یا مراقیه بسیاری وجود دارد نظیر:

🔶مراقبه تمرکزی

🔶مانترا و مراقبه هدایت شده.

اما با توجه به تقسیم بندی محققان از جمله اسوند داونگر، عصب‌پژوه دانشگاه اسلو، نروژ، تمامی تکنیکها به دو گروه دسته بندی می شوند:

🔶مراقبه تمرکزی (meditation concentrative)

🔶مراقبه غیر رهنمودی (meditation nondirective).

مراقبه (مدیتیشن) تمرکزی تکنیکی است که بر تنفس یا افکار خاصی تمرکز میکند تا از بروز افکار دیگر جلوگیری نماید. مراقبه غیر رهنمودی روشی است که بر تنفس یا صدای خاص تمرکز دارد و البته در این روش هیچ ممانعتی در منحرف شدن ذهن وجود ندارد. بگفته این تیم تحقیقاتی برخی از روش های جدید مراقبه در دسته دوم قرار میگیرند.اینکه مغز چگونه حین چنین فرآیندهایی عمل میکند پرسشی استکه این تیم تحقیقاتی بدنبال پاسخی برای آن هستند.

و نتایج چشمگیر به منظور تحقیقی که اخیرا در مجله مرزهایی در علوم اعصاب انسان به چاپ رسیده است، محققان به بررسی عملکرد 14 شرکت کننده که در مراقبه آسم Acem، نوعی تکنیک که در دسته مراقبه غیر رهنمودی قرار میگیرد، تجربه بسیاری داشته اند، پرداختند. همه شرکت کنندگان در زمان استراحت و همچنین حین انجام یکی از تکنیک های مراقبه تمرکزی و مراقبه غیر رهنمودی تحت ام آر آی قرار گرفتند.

آنها دریافتند که زمانی که شرکت کنندگان مراقبه غیر رهنمودی انجام میدادند، آن قسمت از مغز که با افکار و احساسات شخصی در ارتباط است به نسبت زمانی که به استراحت می پردازند، فعالیت بیشتری دارد. درحالیکه در زمان انجام مراقبه تمرکزی فعالیت مغز تقریبا برابر زمان استراحت است. بدین ترتیب، این یافته ها نشان میدهند که مراقبه غیر رهنمودی به مغز فضای بیشتری برای پردازش خاطرات و احساسات میدهد تا مراقبه تمرکزی.

داونگر همچنین افزود: این بخش از مغز در زمان استراحت بیشترین فعالیت خود را دارد و نوعی سیستم عامل مرکزی ارائه میدهد که میتواند در زمانی که فعالیت های بیرونی نیازی به تمرکز فرد ندارد جایگزین شود. نکته قابل توجه اینکه یک فرآیند ذهنی نظیر مراقبه غیر رهنمودی میتواند فعالیت این شبکه را بیشتر از زمان استراحت افزایش دهد.

مراقبه در ایالات متحده ورزش محبوبی است. بنابر بررسی ملی – دولتی که در سال 2006 صورت گرفته، 9.4% از مخاطبین در 12 ماه گذشته مراقبه کرده بودند. مراقبه علاوه بر تاثیر فوق العاده اش بر کاهش استرس و افزایش سلامتی، از مزایای دیگری نیز برخوردار است. کمی پیش مجله Medical News Today گزارشی از تحقیقی از دانشگاه مونترئال کانادا منتشر کرد در این باره که به وسیله Mindfulness Meditation گونه ای از تکنیک های مراقبه تمرکزی، می توان به افزایش کیفیت خواب و روحیات نوجوانانی که مبتلا به سرطان هستند کمک کرد.

تحقیقات بیشتر در زمینه آشنایی با مراقبه

تحقیق دیگری در سال 2012 میلادی که در مجله Alternative and Complementary Medicine به چاپ رسیده به این امر می پردازد که بیمارانی که از آلزایمر رنج میبرند می توانند به کمک مراقبه با از دست دادن خاطراتشان مبارزه کنند. داونگر معتقد است با در نظر گرفتن محبوبیت مراقبه و مزایای آن، گروه تحقیقاتی باید به چگونگی مکانیسم عملکرد آن بپردازد.

در سالهای اخیر تحقیقات بین المللی درارتباط با مراقبه افزایش چشمگیری داشته است و چندین دانشگاه مشهور امریکایی مبالغ هنگفتی در این زمینه هزینه کرده اند. بنابراین داونگر نتیجه گرفت که ادامه تحقیقات دراین زمینه همچنان از اهمیت بیشماری برخوردار است.

همه ی ما در طول روز برای تغییر حالات هشیاری خود دست به اقداماتی از چرت روزانه تا مصرف مواد مخدر را انجام می دهیم. که بسیاری از روشها ممکن است خطرناک یا بی استفاده باشند. در این میان مدیتیشن روشی مناسب برای تفییر هشیاری می باشد که تحقیقات از مفید بودن آن خبر داده اند.

سوال: مدیتیشن دقیقا چیست؟ مدیتیشن را می توان مجموعه ای از روشها برای افزایش هشیاری و تمرکز حواس و توجه در نظر گرفت. مراقبه در طول هزاران سال در همه ی فرهنگ ها به ظواهری گوناگون انجام می شده است و اکنون هم انجام می گیرد. مدیتیشن در همه ی ادیان مطرح برای اهداف مذهبی انجام می سده است . بسیاری از افراد مستقل از اهداف مذهبی از مدیتیشن استفاده های مختلفی می کرده اند. مدیتیشن می تواند به عنوان روشی برای روان درمانی مد نظر قرار گیرد.

 

 

🔻چگونه می توانم در این دوره شرکت کنم ؟🔺

برای بهره بردن از این دوره و یادگیری این تکنیک به صورت فایل تصویری و صوتی از استاد آرام در اختیار شما قرار می گیرد.

چگونه می توانم این دروه را دریافت کنم ؟

این محصول به صورت دانلودی می باشد و بلافاصله بعد از خرید لینک دانلود آن به آدرس ایمیل شما ارسال می شود.

در صورت هرگونه سوال می توانید با واحد پشتیبانی ما به صورت تلفنی و تلگرام ارتباط بگیرید. 

واحد پشتیبانی و راه ارتباطی با مرکز تجسم خلاق

۰۲۱۸۸۳۰۲۵۲۳

۰۹۰۱۱۵۹۴۹۴۳

 

کانال تلگرام مجموعه تجسم خلاق

 

صفحه اینستاگرام مجموعه تجسم خلاق

مطالب مرتبط
دیدگاهها

بدون دیدگاه