دکتر آرام : روانشناس بالینی و سلامت عضو انجمن روانشناسان آمریکا ، مترجم مولف ، محقق علوم متافيزيك، فرا روانشناسي ، مغناطیس درمانی ، مخترع و مبتکر تکنیک های ویژه تجسم خلاق

فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی چیست؟  به زبان ساده می‌توان فیزیوتراپی را علم درمان به‌وسیله حرکت و روش‌های فیزیکی دانست. فیزیوتراپی یک روش درمانی می باشد که با کمک جریان های الکتریکی و تجهیزات مکانیکی و تمرینات ورزشی برای درمان  و اصلاح اختلالات اسکلتی، اختلالات ماهیچه ای و اختلالات عصبی بکار برده می شود.

در فیزیوتراپی از امواج فرابنفش و فروسرخ همچنین از ورزش، نور، برق و گرما برای رسیدن به اهداف درمان بهره می گیرند در کل هدف فیزیوتراپی را می توان در توانبخشی افراد کم توان و پیشگیری از بیماری های حرکتی تعریف نمود.

درمانگری که در زمینه حرکت شناسی و فیزیولوژی حرکت آشنا بوده و عمل فیزیوتراپی را انجام می دهد فیزیوتراپیست می گویند این افراد پس از گذراندن دوران تحصیل خود با آشنایی تمام به فیزیک و وضعیت جسمی و آناتومی مفاصل و عضلات، فیزیولوژی اعصاب  و حرکت مفاصل انسان به کمک دانش خود و عوامل فیزیکی و مکانیکی، تمرینات و تکنیک های خاص طبی را بر  افراد بیمار اجرا نموده و به آنها برای بازیابی سلامتی خود کمک می نماید.

ام اس و فیزیوتراپی

در بیماری ام اس به دلیل کاهش توانایی راه رفتن و قدرت حرکتی بدن به خاطر تحلیل اعصاب اتفاق می افتد بنابراین کمک به افرادی که به این بیماری مبتلا هستند برای بازیابی قدرت حرکتی در ماهیچه ها و اعضای خود به شدت اهمیت پیدا می نماید در اینجا فیزیوتراپی می تواند کمک قابل توجهی به افراد مبتلا ب ان اس نموده و در بازیابی سلامتی و قدرت حرکتی آنها را یاری نماید.

دلایل کاهش حرکت در بیماران

یکی از مشکلات اصلی ما، ضعف و محدودیت در حرکت است که از طرفی به‌ علت درگیری قسمت‌های حرکتی در مغز و نخاع و از طرف دیگر به‌علت کم تحرکی که فرد عمدا به آن دچار می گردد

از دلایلی که فرد بیمار ممکن از تحرک نداشته باشد یا حرکات خود را محدود کرد باشد:

✔️ افسردگی و بی‌حوصلگی

✔️ ترس از افتادن و جراحات و یا ناآگاهی (مثلاً ترس از مضر بودن فعالیت)

✔️ کم بودن تحرک خود دارای عوارضی است مانند کوتاه شدن و ضعیف‌تر شدن عضلات

✔️ زخم بستر

✔️ یبوست و …

فرق نیاز افراد مبتلا به ام اس به فیزیوتراپی

حتماً تابه‌حال با فردی که دست یا پایش شکسته است برخورد داشته‌اید و شاهد بوده‌اید که پس از درمان شکستگی و باز کردن گچ، بیمار در انجام حرکات آن عضو ناتوان شده و نیازمند به فیزیوتراپی برای مدتی محدود می‌باشد.

فرق ما با چنین بیمارانی در این است که برای مدت نامحدودی به فیزیوتراپی محتاجیم. شاید فکر کنید عملی نیست که همه روزه به یک فیزیوتراپیست رجوع کنید و شاید انجام مداوم این کار از نظر وقت و یا هزینه غیرممکن باشد.

تلفن تماس برای اطلاعات بیشتر با موسسه تجسم خلاق

02188302523

تلگرام و واتساپ

09011594943

اما با یک روش ساده می‌توانیم این مشکل را حل کنیم:

۱. ابتدا به یک فیزیوتراپیست حاذق و دلسوز مراجعه کنید. یافتن او اصلاً مشکل نیست! کافی است به یک مرکز فیزیوتراپی رجوع کنید و در صورتی که در آنجا راحت بودید و حس کردید به مشکلات شما توجه می‌شود و  برایتان دقیقاً برنامه‌ ریزی می‌کنند، می‌ توانید همیشه به همان فیزیوتراپیست مراجعه کنید. بدیهی است علاوه بر دقت و توجه متخصص مربوطه، سلیقه شخصی شما هم بسیار مهم است و مثلاً فیزیوتراپیست انتخابی فردی دیگر، ممکن است برای شما انتخاب مناسبی نباشد.

۲. متخصص فیزیوتراپی شما را معاینه می‌کند و حرکت‌های مناسب را به شما توصیه می‌کند و به صلاحدید ایشان چند جلسه‌ای در همان مرکز تمرین می‌کنید.

۳.   حرکاتی که فعلاً لازم دارید، تعداد و چگونگی انجام روزانه آن‌ ها را در خانه بیاموزید و در صورت نیاز به وسایل کمکی، آن‌ ها را از فروشگاه‌ های این نوع لوازم تهیه کنید و یا اگر می‌توانید مشابه آن‌ ها را برای خود بسازید.

۴.   همه روزه در منزل زمانی را به حرکات فیزیوتراپی اختصاص دهید و ضمن انجام این ورزش‌ها سعی کنید بیشتر به بهبودی و تندرستی فکر کنید.

۵. به صلاح دید فیزیوتراپیست هر چند هفته به او مراجعه کنید تا هم درستی انجام تمرینات را بررسی کند و هم درصورت لزوم ،آنها را تغییر دهد.

برای درمان چه بیماری های کاربرد دارد

✔️ انواع آرتروز و بیماری‌های آرترید روماتوئید و نقرس

✔️ آسیب‌های بوجود آمده بر اثر تصادفات و حادثه

✔️ سندرم آرنج تنیس‌بازان

✔️  برای درد ساق پا یا بیماری شین اسپلینت

✔️ برای بازیابی توان حرکتی پس از عمل های جراحی

✔️ افرادی که دچار سکته مغزی شده اند

✔️ برای درمان اسپاسم‌های عضلانی

✔️ برای اصلاح و درمان ناهنجاری در حالت بدن

✔️ برای جلوگیری از برخی عمل های جراحی مفید می باشد.

✔️ باعث افزایش قدرت انعطاف پذیری بدن می گردد و برای افرادی که به دلیل مشکلات و بیماری ها کمبود حرکت دارند مفید می باشد

✔️ از آسیب‌های ورزشی  پیشگیری می کند

✔️ کاهش و تسکین انواع درد مفید می باشد

✔️ برای افرادی که یک عضو خود را از دست داده اند و یا پیوند عضو داشته اند.

فیزیوتراپی برای درمان بیماری ها

فیزیوتراپی علاوه بر افزایش انعطاف پذیری بدن باعث بازگشت کارایی به اندام از کار افتاده یا ضعیف شده می گردد.

چند توصیه کلی فیزیوتراپی:

✔️ منظور ما از انجام حرکات فیزیوتراپی رسیدن به وضعیت بهتر جسمی و روحی است نه شرکت در مسابقات المپیک! پس در انجام ورزش‌ها منظور ما، انجام تعداد کمی حرکت در نوبت‌های متعدد در طی روز است.

✔️ حرکات را تا مرز رسیدن به خستگی انجام بدهید. در صورت تمایل پس از مدتی استراحت می‌توان دوباره حرکات را تکرار کرد.

✔️ هر موقعیتی که انجام حرکت را آسان کند مفید است، بنابراین با توجه به سبک شدن وزن بدن در آب، شنا یکی از مفیدترین ورزش‌ها برای شما می‌باشد. البته نیازی به شنای حرفه‌ای نیست و اندکی هم که در آب دست و پایتان را تکان دهید بسیار مفید است.

هزینه های فیزیوتراپی 

با توجه به نیاز بسیاری از بیماران و اشخاص حتی ورزشکاران به فیزیوتراپی همواره مسئله هزینه آن برای قشری که به خاطر بیماری های خاص مجبور به فیزیوتاپی مکرر هستند مطرح است خوشبختانه مراکز دولتی و خصوصی زیادی برای این کار در ایران وجود دارد و 30 درصد هزینه های فیزیوتراپی مشمول بمه تامین اجتماعی می گردد.

 

در صورت هرگونه سوال می توانید با واحد پشتیبانی ما به صورت تلفنی و تلگرام ارتباط بگیرید. 

واحد پشتیبانی و راه ارتباطی با مرکز تجسم خلاق

۰۲۱۸۸۳۰۲۵۲۳

۰۹۰۱۱۵۹۴۹۴۳

 

کانال تلگرام مجموعه تجسم خلاق

 

صفحه اینستاگرام مجموعه تجسم خلاق

مطالب مرتبط
دیدگاهها

بدون دیدگاه