دکتر آرام : روانشناس بالینی و سلامت عضو انجمن روانشناسان آمریکا ، مترجم مولف ، محقق علوم متافيزيك، فرا روانشناسي ، مغناطیس درمانی ، مخترع و مبتکر تکنیک های ویژه تجسم خلاق

6 نوع درمان بيماری ها با ورزش و رسیدن به سلامتی

6 نوع درمان بيماری ها با ورزش و رسیدن به سلامتی

درمان بيماری ها با ورزش های گوناگون، به ویژه ورزش هایی كه ملایم و روی برنامه منظم باشند از بروز بیماری ها جلوگیری كرده و نقش پیشگیری را بر عهده دارند، بلكه قادرند در بسیاری از بیماری ها مؤثر واقع شده و یك رل درمانی را از نظر علم پزشكی برعهده بگیرند.  مروری كوتاه بر اثرات درمانی ورزش در ارگان های مختلف بدن و بیماری های گوناگون این نكته را ثابت می‌كند.

درمان بيماری ها با ورزش – درد مفاصل 

درمان بيماری ها با ورزش صورت می گیرد و یكی از راه‌های درمان دردهای مفاصل ورزش روزانه، تحت نظر مربی و پزشك است. امروزه به خوبی ثابت شده است كه ورزش می‌تواند دردهای مفاصل از جمله مچ پا، زانو، كمر، دستها، شانه و گردن را درمان كند. این ورزشها هر روز باید انجام شود و حركات تحت نظر مربی باشد، تا بهبودی حاصل شود.

درمان فشار خون بالا

برای درمان بيماری ها با ورزش با انجام ورزش های معمولی همراه با رژیم غذائی و استراحت مناسب طی یكسال می‌توان فشار خون ماكزیمم را از 17 به حدود 14 رسانید. به وضوح روشن است كه ورزشكاران معمولاً دچار عوارض فشار خون نمی‌شوند. ورزش حتی در سنین 60 ـ 80 سالگی می‌تواند در متعادل نگهداشتن فشار خون سهیم باشد. زیرا در اثر ورزش، عروقی كه در سطح بدن جریان دارند، انبساط یافته و در نتیجه جریان خون افزایش می‌یابد و فشار خون سقوط می‌كند. اصولاً افزایش فشار خون در كسانی كه فعالیت بدنی كمتر دارند، بیشتر مشاهده می‌شوند.

ورزش در مبتلایان به افزایش فشار خون

بیمارانی كه فشار خون دارند برای درمان بيماری ها با ورزش باید به این نكات توجه كنند:

1. ورزش هایی چون پیاده‌روی و كوهنوردی به خوبی قادرند فشار خونهای نامتعادل را درمان كنند.

2. ورزش هایی مثل: وزنه‌برداری، هل دادن وسیله سنگین، حمل بار سنگین، كوبیدن میخ به دیوار و… اینگونه فعالیتها، باعث افزایش فشار خون می‌شوند.

3. فعالیت ورزشی منظم و مناسب و روزانه و یا حداقل 3 بار در هفته و هربار به مدت 30 الی 45 دقیقه در طی 10 هفته باعث كاهشی به میزان 15 تا 25 میلی‌متر جیوه فشار خون می‌شود.

درمان بيماری ها با ورزش – ازدیاد چربی خون

درمان بيماری ها با ورزش منظم و مستمر در بیمارانی كه دارای چربی خون بالائی هستند، قادر است كلسترول و چربی مضر خون (LDL كلسترول) را كاهش و در عوض باعث ازدیاد چربی مفید خون (HDL) بشود و در نتیجه از اثرات ناشی از ازدیاد چربی خون در بروز بیماری های قلبی عروقی و سنگ های صفراوی جلوگیری كند. همچنین ورزش وزن افراد چاق را پائین می‌آورد، كاهش وزن به كاهش چربی خون كمك زیادی می‌كند.

تلفن تماس برای اطلاعات بیشتر با موسسه تجسم خلاق

02188302523

تلگرام و واتساپ

09011594943

درمان دردهای قلبی و سكته قلبی

انجام درمان بيماری ها با ورزش های سبك طبق آمارهای جهانی نه تنها قادر است انواع دردهای قلبی پایدار و غیرپایدار را تسكین و كاهش دهد، بلكه قادر است سبب حل شدن لخته‌های داخل خون شریانی قلب شده و  از بروز سكته‌های بعدی، ممانعت به عمل آورد. همچنین ورزشهای سبك مانع از رسوب پلاكتهای چربی در داخل عروق كرونر قلب و یا عروق سایر نقاط بدن شده و در پیشگیری بیماریهای قلبی و عروقی آینده در نزد افرادی كه یكبار به انفاركتوس مبتلا شده‌اند، دخیل است.

درمان بيماری ها با ورزش در بیماران قلبی

بیماران قلبی كه می‌خواهند با ورزش كردن سلامت خود را بازیابند، به نكات زیر دقت كافی داشته باشند:

1. بیماران باید توجه داشته باشند كه افزایش وزن، بالا بودن چربیهای خون و استعمال دخانیات از عوامل مستعد كننده و خطرساز بیماریهای قلبی هستند. لذا توصیه می‌شود وزن خود را متعادل نگه داشته و از چاق شدن بپرهیزند. چربیهای خود را با رعایت رژیم غذائی، ورزش و در صورت لزوم تجویز دارو توسط پزشك در حد مطلوب حفظ كنند. از استعمال دخانیات بپرهیزند.

2. هیچگاه تا یك ساعت بعد از خوردن غذا، اقدام به پیاده‌روی سریع و ورزش نكنند.

3. بهترین ورزش پیاده‌ روی نسبتاً تند است. ابتدا با 2 تا 3 دقیقه شروع كرده و سپس روزانه یك تا دو دقیقه به مدّت آن اضافه كنید تا به 30 تا 45 دقیقه در روز برسد.

4. شدت ورزش باید به حدی باشد كه دچار احساس تنگی نفس، خستگی شدید و یا درد سینه و سرگیجه نشوند و در صورت بروز هر یك از حالات فوق بلافاصله ورزش را متوقف كرده و در صورت وجود درد سینه یك عدد قرص زیر زبانی نیترو گلیسیرین گذاشته به پزشك مراجعه كنند.

5. از ورزش در آب و هوای گرم و مرطوب بپرهیزند.

6. از انجام فعالیت بدنی و ورزش هایی كه زور زدن زیاد لازم دارد و حركت چندانی صورت نمی‌گیرد،‌ مثل: وزنه‌برداری، هل دادن ماشین، شنا رفتن، دمبل زدن و… جداً پرهیز كنند.

درمان بيماری ها با ورزش در بیماران قلبی

شدت ورزش باید به حدی باشد كه دچار احساس تنگی نفس، خستگی شدید و یا درد سینه و سرگیجه نشوند

7. در صورت بروز سرگیجه، درد سینه و یا تنگی نفس شدید، حین و بعد از ورزش بلافاصله به پزشك مراجعه كنند.

8. از خوردن غذاهای سنگین و چرب، قهوه و كاكائو بپرهیزند.

9. از شركت در ورزش های مسابقه‌ای كه فشار روحی و فیزیكی زیادی دارند اكیداً خودداری كنند.

10. در صورت ابتلا به بیماریهای شایع نظیر سرماخوردگی و غیره از انجام فعالیت ورزشی تا بهبود خودداری كنند.

11. از دوش گرفتن یا شنا كردن در آب سرد و گرم خودداری كنند.

12. بیمارانی كه داروهای ضد انعقادی نظیر (وارفاین، كومادین، آسپرین) استفاده می‌كنند باید از انجام فعالیت ورزشی كه خطر حادثه و خونریزی وجود دارد، خودداری نمایند.

درمان بیماری دیابت (مرض قند)

امروزه ثابت شده كه ورزشهای مناسب در نزد افرادی كه به دیابت مبتلا هستند و حتی انسولین نیز تزریق می‌كنند، بسیار مفید بوده و مقاومت بدن را در برابر عوارض حاصله از این بیماری بیشتر می‌كند. ورزش در بسیاری از اوقات همراه با رژیم غذائی مناسب باعث بهبودی و رفع بیماری می‌شود و بیماران نیازی به مصرف داروهای پائین آورنده قند خون پیدا نخواهند كرد.

درمان بيماری ها با ورزش در بیماران دیابتی

در صورتی كه مبتلا به دیابت هستید، توجه به نكات زیر و رعایت آنها بسیار كمك كننده خواهد بود.

1. افراد چاق با كم كردن وزن، ‌در كنترل قند خون با پزشك معالج خود همكاری كنند.

2. ورزش به بهبود تنظیم قند خون كمك می‌كند و با افزایش تعداد و حساسیت گیرنده های هورمون انسولین در سطح سلول ها باعث افزایش اثر انسولین می‌شود و  لذا كنترل دیابت راحت‌تر صورت می‌گیرد.

3. عضلات بیماران دیابتی كه لاغر شده، با ورزش قابل ترمیم و بازگشت به حالت اولیه می‌باشند.

4. با ورزش مناسب از بروز ضایعات قلبی، عروقی، مرض قند، تا حدی بكاهید.

5. بیمارانی كه از قرص خوراكی ضد دیابت استفاده می‌كنند باید توجه داشته باشند كه با ورزش ممكن است قند خون آنها شدیداً كاهش یابد، لذا از ورزش های طولانی مدت بپرهیزند.

6. گاهی قند خون حین ورزش به شدت كاهش می‌یابد، لذا باید همیشه مقداری قند، شكر، آب نبات، شكلات و… همراه داشته باشند و  در صورت بروز علائم كم شدن قند خون (لرزش، تعریق زیاد، طپش قلب، بی‌حالی و بی‌رمقی، سرگیجه و سردرد) از آن استفاده ‌كنند.

درمان بيماری ها با ورزش در بیماران دیابتی

افراد چاق با كم كردن وزن، ‌در كنترل قند خون با پزشك معالج خود همكاری كنند.

7. از انجام ورزش های سنگین مثل كوهپیمائی خصوصاً در هوای گرم تابستان و به مدت طولانی، وزنه‌برداری، كشتی، بوكس، پرش و به طور كلی ورزش هایی كه امكان آسیب شدید به اندام ها و احتمال شكستگی استخوان ها وجود دارد بپرهیزند.

8. اگر در محیط گرم به مدت طولانی ورزش كردند حتماً از آب فراوان استفاده كنند.

9. بیماران دیابتی كه مبتلا به اختلال كلیوی هستند، باید از ورزش های سنگین بپرهیزند.

10. همیشه تحت نظر مربی و با توجه به توصیه‌های پزشك معالج ورزش كنند.

11. در انتخاب كفش ورزشی دقت لازم را بكنند تا دچار زخم انگشتان پاها نشوند.

12. بعد از هر ورزش پاهای خود را با آب ولرم بشویند و از سالم بودن پوست آنها مطمئن شوند.

درمان بیماری های ریوی

برای درمان بيماری ها با ورزش با انجام 3 بار در هفته ورزش متعادل و هر بار نیم ساعت می‌توان مقاومت عضلات و اعضای داخلی بدن را بیشتر كرده و ظرفیت انتشار اكسیژن را در ریه‌ها افزایش داد و به دنبال آن از تنگی نفس و فیبروز بافتها جلوگیری كرد و در افراد سیگاری كه سالیان درازی این ماده سمی را وارد ریه‌ها كرده‌اند و اینك پس از حدود 15 الی 20 سال منتظر بروز بیماریهائی چون آسم، آمفیزم و برونشیت مزمن هستند، ورزش قادر است توان و تحمل عضلانی ریه را بیشتر كرده و تهویه ریه را آسانتر كند.

درمان بيماری ها با ورزش در بیماران ریوی

درمان بيماری ها با ورزش برای درمان بیماران ریوی باید به این نكات توجه داشته باشند:

1. از استعمال دخانیات و ارتباط نزدیك با افراد سیگاری بپرهیزند.

2. هرگز احساس ناامیدی نكنند و با مراجعه مرتب و منظم به پزشك دستورات او را اجراء كنند.

3. حتماً كاری مناسب با روحیه و وضع جسمانی خود داشته باشند.

4. محیط زندگی را در نقاط خوش آب و هوا انتخاب كنند.

5. فعالیت بدنی روزانه را از پیاده‌ روی كوتاه مدت، ابتدا جهت خرید نان و شیر و مایحتاج منزل شروع كنندو در درجه بعد فعالیت را افزایش داده و حتی الامكان روزی 20 تا 30 دقیقه پیاده‌ روی كنند.

6. به ورزش و فعالیت بدنی مثل دارو و رژیم غذائی به عنوان یك دستور درمانی ضروری بنگرند.

7. نفسهای عمیق بكشند و هنگام خارج كردن هوای بازدمی لبهای خود را جمع كنند، این عمل باعث كاهش تنگی نفس می‌شود.

8. ورزش شنا، دوچرخه سواری و پیاده روی مناسب‌تر از بقیه ورزشهاست.

9. حتی الامكان در محیط و هوای سرد ورزش نكنند.

درمان بيماری ها با ورزش و اثرات  آن در شادابی روح و روان 

حین ورزش، ترشح میانجی‌های عصبی و شبه مرفین، مثل انكفالین ها و اندروفین ها و سروتونین در خون افزایش یافته و با اثرات ضد درد خود قادرند در فرد ورزشكار نشاط و سرور ایجاد كنند.  در عصر حاضر بیماری اعصاب مهمترین و شایعترین بیماری ها است، ورزش می‌تواند، اعصاب را قوی و اسپاسم های عصبی را تسكین بخشد.

 

در صورت هرگونه سوال می توانید با واحد پشتیبانی ما به صورت تلفنی و تلگرام ارتباط بگیرید. 

واحد پشتیبانی و راه ارتباطی با مرکز تجسم خلاق

۰۲۱۸۸۳۰۲۵۲۳

۰۹۰۱۱۵۹۴۹۴۳

 

کانال تلگرام مجموعه تجسم خلاق

 

صفحه اینستاگرام مجموعه تجسم خلاق

مطالب مرتبط
دیدگاهها

بدون دیدگاه