دکتر آرام : روانشناس بالینی و سلامت عضو انجمن روانشناسان آمریکا ، مترجم مولف ، محقق علوم متافيزيك، فرا روانشناسي ، مغناطیس درمانی ، مخترع و مبتکر تکنیک های ویژه تجسم خلاق

گزینه های درمان اسکیزوفرنی یا روانگسیختگی

گزینه های درمان اسکیزوفرنی یا روانگسیختگی

گزینه های درمان اسکیزوفرنی (Schizophrenia) بیماری که با نام های مختلفی روانگسیختگی یا شیزوفرنی نیز شناخته می گردد. درصد شیوع آن را در جمعیت می توان به 0.3 الی 0.7 درصد دانسته اند که بصورت معمول در میان زنان و مردان به یک صورت شیوع دارد هرچند که در برخی تحقیقات سن ابتلای مردان را پایین تر از زنان عنوان نموده اند. این بیماری اصولا در اوایل دهه 20 و اوایل بزرگسالی شروع به نشان دادن علائم خود می نماید.

از علل ابتلا به اسکیزوفرنی را می توان ژنتیک و عوامل محیطی دانست، هر چند که وجود ناهنجاری های غیر طبیعی در ساختار مغز که در برخی مطالعات صورت گرفته مشاهده شده است بر اساس سایر مطالعات نیز، مغز برخی از مبتلایان به شیزوفرنی از ساختاری غیرطبیعی برخوردار هستند، این امر ممکن است از دلایل ابتلا به این بیماری به‌حساب آید. همچنین وجود مشکلات در انتقال‌ دهنده‌های عصبی معز باعث ایجاد ناهنجاریهای در مدارها یا مسیرهای مربوط به سلول‌های عصبی مغز گشته و باعث تغییرات در وضعت فکر و رفتاری فرد می گردد.

این اختلال معمولا به صورت توهمات شنیداری و دیداری بوده و فرد علاوه بر این اختلال معمولا از اختلالات دیگر روانی نیز رنج می برد. اصولا برای تشخص این بیماری که بنا بر اظهارات سازمان سلامت ملی اعلام نموده است که تشخیص هرچه زودتر بیماری اسکیزوفرنی اهمیت بالایی دارد، زیرا هر چه زودتر معالجه آغاز شود به همان اندازه شانس بهبودی نیز افزایش می‌‌یابد.

روانکاوان بر این باورند که موثرترین راه معالجه شیزوفرنی، غالبا ترکیبی از دارو، مشاوره‌های روانشناختی و کمک‌هایی است که خود بیمار به خود می‌کند. تشخیص بیماری اصولا به صورت مصاحبه روانپزشک و روانشناس با بیمار، توصیفات اطرافیان و خانواده و تجربیات بیمار صورت می گیرد.

علائم اسکیزوفرنی 

این بیماری در بیماران مبتلا به آن انواع علائم مثبت و منفی را ایجاد می نماید به این صورت که برخی از بیماران علائم مثبت را تجربه می کنند یعنی چیزهای که در واقعیت وجود ندارد را مانند صدا ها، بوها، اشیا وافرادی که وجود خارجی ندارد و اتفاقاتی که رخ نداده است را تجربه کرده یا اینکه علائم منفی آنان مانند نداشتن احساسات و یا کمبود آنها، بی تفاوتی ، عدم انگیزه و … را تجربه می کنند. عمده علائم در اسکیزو فرنی توهم هاهی دیداری و شنیداری می باشد.

گزینه های درمان اسکیزوفرنی

  • درمان دارویی
  • درمان روانشناختی (CBT)
  • درمان الکتریکی (ECT)
  • درمان تحریک عمیق مغز (DBS)

 

گزینه های درمان اسکیزوفرنی: درمان دارویی

درمان دارویی دراین بیماران به دلیل اینکه داروی مختص ان بیماری وجود ندارد به صورت استفاده از داوهایی برای کاهش علائم این بیماری و به صورت مخلوطی از داروهای ضد روان‌پریشی، ضد افسردگی و تثبیت‌کننده خلق‌وخو را برای کنترل بیماری استفاده می گردد.

هرچند که داروهای آنتی پسیکوز (ضد روان‌پریشی) معالجه شیزوفرنی را به کلی تغییر داده‌اند. به لطف این داروها اغلب بیماران قادرند به جای ماندن در بیمارستان، در کنار افراد دیگر به زندگی خود ادامه دهند.

با توجه به اینکه اولین گام درمان شیزوفرنی دارو است. متاسفانه تهیه دارو از بزرگترین معضلات این بیماران به شمار می‌رود. این مسئله در علم پزشکی به این معنی است که بیمار مجبور می‌شود برای مدتی تحت درمان دارویی قرار گیرد. بیماران مبتلا به شیزوفرنی اغلب برای مدت‌های طولانی در زندگی‌شان به دارو دسترسی ندارند. که این امر خسارت جبران ناپذیری را به آن‌ها و اطرافیان‌شان وارد می‌سازد.

بنابر اظهارات پزشکان کلینیک کلیولند، بیمار باید حتی پس از برطرف شدن علائم بیماری به استفاده از دارو ادامه دهد، در غیر این‌صورت بیماری دوباره باز می‌گردد. اغلب بیماران در سال اول درمان خود، داروهای‌شان تمام می‌شود.

تلفن تماس برای اطلاعات بیشتر با موسسه تجسم خلاق

02188302523

تلگرام و واتساپ

09011594943

گزینه های درمان اسکیزوفرنی: درمان روانشناختی (CBT)

در این راستا باید اشاره کرد که راه کاری در درمان شیزوفرنی موفق عمل می‌کند. که بتواند در تمام طول زندگی بیمار پرهیزهای دارویی و روانشناختی که مناسب با درمان آن‌ها باشد را در اختیارشان قرار دهد.

دارو می‌تواند به کنترل توهمات و هذیان‌های بیمار کمک کند، اما نمی‌تواند معاشرت با دیگران، پیدا کردن شغل و چگونگی زندگی در جامعه را به آن‌ها بیاموزد. شمار قابل توجهی از بیماران مبتلا به شیزوفرنی در فقر به سر می‌برند. با این حال بیماری که در مدت طولانی تحت درمان قرار بگیرد، قادر خواهد بود که زندگی خوب و پرباری داشته باشد.

اولین باری که فرد علائم شیزوفرنی را تجربه می‌کند تجربه بسیار ناخوشایندی است. مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا حالش خوب شود و این بهبودی را در تنهایی تجربه می‌کند. اینکه بیمار، در اولین برخورد خود با علائم بیماری شیزوفرنی از حمایت کامل خانواده، دوستان و خدمات اجتماعی برخوردار شود، اهمیت بسیار بالایی دارد.

از آنجا که درمان با دارو در بیماری اسکیزوفرنی تنها علائم بیماری را کنترل می نماید و کمکی به تعامل بیمار با احتماع و بیماری وی را انجام نمی دهد بنابراین نیاز به روان درمانی در این بیماران برای کمک به بهبود و بازگشت به اجتماع آنها بسیار ضروری می باشد. درمان روانشناختی دارای روشهای متفاوتی از جمله مشاوره و مشاوره خانوادگی، اصلاح شناختی، روان درمانی، توانبخشی و بستری کردن می باشد.

گزینه های درمان اسکیزوفرنی

بیشتر بیماران اسکیزوفرنی با داروهای تثبیت کننده این بیماری می توانند به زندگی معمول خود ادامه دهند.

گزینه های درمان اسکیزوفرنی: درمان الکتریکی (ECT)

این مدل درمان با ایجاد شوک الکتریکی به میزان 70 الی 120 ولت بر روی مغز بیمار تاثیر گذاشته که برای درمانع بیماری های شایع روانشناسی مانند اسکیزوفرنی کاتاتونیا و اختلال دو قطبی و تک قطبی و افسردگی که به درمان با دارو جواب نمی دهند موثر می باشد. عوارض این مدل درمان به بیهوشی عمومی، فراموشی موقت زمان و مکان می باشد.

برای این مدل درمان بیمار آگاهانه و در جهت بهبود علائم خود تحت شوک الکتریکی که توسط دو الکترود در د طرف سر قرار میگرند به مغز وارد می شود قرار گرفته و به ضورت سه جلسه در هفته تا زمان بهبود علائم ادامه پیدا می کند.

گزینه های درمان اسکیزوفرنی: درمان تحریک عمیق مغز (DBS)

این روش درمانی به صورت کاشت الکترودهای در مغز بیماری صورت می گیرد که این عمل به کمک جراحی انجام می گیرد و برای درمان بیمارهای حرکتی و مشکلات خلق و خو همچنین عدم کارکرد مناسب مغز را با فرستادن پالسهای مناسب تعدیل می نماید این نوع درمان برای افرادی که بیماری آنها با دارو کنترل نمی گردد و یا پیشرفته هستند بیماری های مانند OCD ، اعتیاد ، پارکینسون، و افسردگی مفید می باشد.

آیا بیماران اسکیزوفرنی خطرناک می باشند 

برخلاف آنچه که همواره در جامعه کنونی یک شخص بیمار دارای بیماری روانی را به انواع قتل تجاوز و غیره ربط می دهند و افراد با بیماری روانی را افردای خطرناک می پندارند بیماران اسکیزو فرنی به علاوه بر توهمات که به آن دچار هستند دچار افسردگی و انزوای اجتماعی نیز می باشند و میل به خودکشی در آنان بسیار بالا می باشد و این امر سبب شده که طول عمر این بیماران را به خاطر عوارظ داروی و میل به خودکشی ده سال کمتر نماید شاید می توان گفت بیشتر خطری که این بیماران دارند متوجه خودشان می باشد

بیمار اسکیزوفرنی گاها با ضریب هوشی بسیار بالا نیز بوده جان نش برنده نوبل اقتصاد در سال 1994 ریاضیدان نابقه اهل ایالات متحده نیز از بیماری اسکیزوفرنی رنج می برد. پذیرش این بیماران و کمک و پشتیبانی خانواده و اجتماع از آنها در درمان و کنترل علائم آن بسیار موثر باشد

درمان اسکیزوفرنی با هیپنوتیزم

بصورت کلی برای درمان اسکیزوفرنی با هیپنوتیزم به علت نیاز به تمرکز شخص برای انجام هیپنوتیزم بسیار ضروری است و اصولا جز برخی از بیماران روانی را به دلیل آسیبی که هیپنوتیزم می تواند به آنها وارد نماید و آسیب آن بیشتر از منافع آن است درمان اسکیزوفرنی با هیپنوتیزم توصیه نمی گردد. انجام هیپنوتیزم باید در شرایطی باشد که سوژه توانایی تمرکز را داشته باشد همچنین عملا افرادی که به هیستری مبتلا می باشند گذینه های نامناسبی برای هیپنوتیزم شدن می باشند.

 

 

در صورت هرگونه سوال می توانید با واحد پشتیبانی ما به صورت تلفنی و تلگرام ارتباط بگیرید. 

واحد پشتیبانی و راه ارتباطی با مرکز تجسم خلاق

۰۲۱۸۸۳۰۲۵۲۳

۰۹۰۱۱۵۹۴۹۴۳

 

کانال تلگرام مجموعه تجسم خلاق

 

صفحه اینستاگرام مجموعه تجسم خلاق

 

مطالب مرتبط
دیدگاهها

بدون دیدگاه