دکتر آرام : روانشناس بالینی و سلامت عضو انجمن روانشناسان آمریکا ، مترجم مولف ، محقق علوم متافيزيك، فرا روانشناسي ، مغناطیس درمانی ، مخترع و مبتکر تکنیک های ویژه تجسم خلاق

فواید تکنیک های آرمیدگی: برای جسم و روح

فواید تکنیک های آرمیدگی: برای جسم و روح

آیا فواید تکنیک های آرمیدگی را می شناسید؟ چگونه آرمیدگی و راحتی ذهن و جان با ریلکسیشن بدست آوریم؟ این تکنیک ها به چه کار ما می آیند؟ برای کاهش استرس و هیجانات لازم است آرامش داشته باشیم و به این منظور است که استفاده از تکنیک ریلکسیشن یا آرمیدگی روانی توصیه می‌شود.

“من به آرامترین نقطه این شهر پر از همهمه و حادثه می‌اندیشم.”

آرامش واژه‌ای آشنا ولی کم پیدا در ذهن و روان آدم‌های امروزی که نا خواسته یا خواسته خویشتن را در گیر روزمره‌گی‌های پیدا و پنهان زندگی و محیط پیرامونشان نموده‌اند به حساب می‌آید. چه بسا همگان به دنبال رسیدن به حتی لحظه‌ای آرامش و راحتی ذهن و جانشان هستند.

به راستی در بستر پر تلاطم رودخانه خروشان زندگی چگونه می‌توان سبد سبد صدف و گوهر گران آرامش را صید کرد بی‌آنکه هراس از افتادن در امواج ویرانگر این سیل در وجودمان رخنه کرده است. ما آدم‌ها گاهی یادمان می‌رود که زندگی با تلخی‌ها و شیرینی‌ها و بیم‌ها و امید‌ها و نگرانی‌ها و اطمینان‌ها و دلواپسی‌ها و آرامش است که زیبایی و معنا پیدا می‌کند. در کنار تغییر نگرش و باور این نکته که پستی‌ها و بلندی‌های زندگی و اینکه این من تنها نیستم که در موقعیت‌های تلخ و ناکام‌آوری قرار می‌گیرم بلکه دیگران هم هستند که بارها و بارها چنین شرایط سخت و بحرانی را پشت سر گذاشته‌اند کمک می‌کند که آستانه تحمل با اتفاقات تنش‌افزای زندگی در درون شکل گیرد.

تلفن تماس برای اطلاعات بیشتر با موسسه تجسم خلاق

02188302523

تلگرام و واتساپ

09011594943

علاوه بر این امروزه یکی از روش‌های پرطرفدار که جنبه علمی و عملی نیز دارد نقش بسزایی در بر طرف نمودن تنش‌ها و فشار‌های روحی و روانی دارد روش ریلکسیشن یا آرمیدگی است که به صورت مختصر به معرفی و کاربرد آن اشاره می‌کنیم.

ریلکسیشن

تکنیکی برای آرام کردن عضله‌های بدن است و شما با استفاده از آن می‌توانید از فشاری که بر اعضای بدنتان وارد شده است خلاص شوید و هم زمان با تمرکز درست ذهن خود را نیز آرام کنید. فشار‌های عصبی و عامل استرس‌زا آنچنان بر اعصاب ما تاثیر می‌گذارد که گاهی خودمان متوجه انقباض بیش از حد عضله‌های بدنمان نمی‌شویم. اما بعد از اینکه آنها را آزاد کردیم از روی احساس آرامشی که پیدا می‌کنیم تازه پی می‌بریم وجودمان تا چه اندازه تحت استرس و فشار بوده است. ریلکسیشن تکنیکی است که می‌توانید آن را در هر زمان و مکانی به کار برده و از آن لذت ببرید.

ریلکسیشن طولانی

ابتدا لباس راحت بپوشید و در وضعیت آرام بنشینید. مشت راست خود را منقبض کرده تا در آن فشار و درد احساس کنید. نفس بکشید سپس آن را رها کنید و آرام شوید. سعی کنید میزان آرامش دو دست خود را مقایسه کنید.  آنگاه خواهید دید دستی که ریلکسیشن نکرده چقدر فشرده و منقبض است، در حالی که در گذشته تصور می‌شد حالت طبیعی و آرامی دارد. مشت چپ را سفت کنید. تا زمانی که احساس انقباض شدید و درد نکردید آن را در همان حالت نگه دارید. سپس رها کنید و آرام شوید. اجازه دهید احساس آرامش درون بازو‌ها و تمام بدن شما پخش شود. اکنون به ترتیب برخی از اندامهای‌تان را منقبض و سپس رها کنید. هرگز در یک زمان به دو منطقه توجه نکنید. و هر بار فقط یک نقطه را آرام سازید.

ابتدا فشار زیادی بر نقاط بدن وارد کنید و توجه داشته باشید که دیگر اندام‌ها آرام و در وضعیتی عادی باشند و انقباض فقط در آن نقاط وجود داشته باشد سپس آنها را رها کنید. در طول انقباض هر یک از اندام‌ها باید دست کم ۵ بار نفس عمیق بکشید. در ریلکسیشن آرام کردن شانه‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است. شانه‌های خود را تا نزدیکی گوش‌ها بالا بیاورید. آن را مدتی نگه دارید.  حقیقت این است که آنها هرگز در حالت عادی نبوده‌اند بلکه همین حدی استرس و فشار داشته‌اند و بالاتر از آنچه باید باشند قرار می‌گرفتند. در زمان انقباض مراقب باشید که به گلوی خود فشار نیاورید و فک خود را منقبض نکنید.  صورت شما گرچه یک عضو از بدن شماست. اما باید تک‌تک اعضای آن منقبض شده و رها شوند. یعنی ابتدا فک و چانه را آرام سازید. سپس لب‌ها، بینی، چشم‌ها، پیشانی و در آخرین مرحله تمام جمجمه را منقبض کنید و بعد رها سازید. اگر نقاط خاصی در بدن شما درد دارند یا احساس بی‌حسی در آنها می‌کنید پس از تمام شدن ریلکسیشن به سوی آنها برگردید و آنها را دوباره آرام کنید.

نفس عمیق را فراموش نکنید.

اگر مسئله‌ای در زندگی شما وجود دارد که باعث ناراحتی و استرس در شما می‌شود می‌توانید از شروع ریلکسیشن به آن مسئله فکر کنید. بطور کامل خود را از ناراحتی‌ها و برخوردها که موجب است پیش بیایند درگیر کنید. آنها را با وضوح جلوی چشمانتان بیاورید و عمل ریلکسیشن را انجام دهید. هنگامی که از نقطه‌ای به نقطه دیگر می‌روید دوباره آن منظره را در ذهن زنده کنید.

این به شما کمک می‌کند تا هنگامی که خود را در میان آن مسئله دردسر ساز ببینید بتوانید آرام فکر کنید و همه چیز را راحت‌تر سپری کنید. این تکنیک را روزی یکبار انجام دهید. در شرایط حاد و استرس‌زا می‌توانید آن را سه بار در روز انجام دهید.  تکرار جمله‌ها و عبارت‌های تاکیدی در ذهن نیز بسیار سودمند است می‌توانید از جمله‌هایی مانند «زندگی زیباست»، «من موفق هستم»، «عشق و مهربانی در جاری است» استفاده کنید.

آغاز فن ریلکسیشن و شناخته شدن فواید تکنیک های آرمیدگی

فن ریلکسیشن ابتدا بوسیله مرتاضان کشف شد. اما امروزه روانشناسان برای معالجه انواع بیماری‌های روانی، از جمله ترس شدید، اضطراب‌ها و افسردگی از آن استفاده می‌کنند. این تکنیک ساده می‌تواند شما را تا بالاترین حد آرامش پرواز دهد، تا آنجا که احساس کنید در بهشت واقعی به سر می‌برید.

تلفن تماس برای اطلاعات بیشتر با موسسه تجسم خلاق

02188302523

تلگرام و واتساپ

09011594943

ریلکسیشن سریع

در مواقعی که وقت کافی نداریم ناچارید که ظرف مدت کوتاهی خود را آرام کنید می‌توانید از ریلکسیشن سریع استفاده کنید. ماهیچه‌های انگشت پا را منقبض کنید و تا ۱۰ بشمارید. در انگشتان پا احساس درد و فشار می‌کنید سپس آنها را رها کرده و به احساس آسودگی که در انگشتان پایتان ایجاد می‌شود توجه کنید.

ماهیچه پا را منقبض کنید تا ۱۰ بشمارید سپس رها کنید. به این ترتیب ران‌ها، شکم، کمر، گردن و صورت را منقبض کرده و بعد از اینکه تا ۱۰شمردید رها کنید. در مدتی که این کار را انجام می‌دهید آرام نفس بکشید. همواره کردن این تکنیک با تنفس آرام بسیار موثر است. تنفس شما از بینی به درون کشیده می‌شود، از شکم تا سینه‌ها احساس می‌شود و سپس از لب‌هایتان خارج می‌شود.

فواید تکنیک های آرمیدگی و ریلکسیشن:

هنگام مواجهه با مسؤلیت ها و وظایف متعدد یا احتیاجات یک بیماری، آرمیدگی اهمیت ناچیزی در زندگی شما می یابد و این بدان معناست که احتمالاً در این حال شما فواید آرمیدگی برای سلامتی را از قلم می اندازید. تمرین تکنیک های آرمیدگی علایم استرس را به روشهای زیر کاهش می دهد:

  • کاهش ضربان قلب شما
  • پایین آوردن فشار خون
  • کاهش سرعت تنفس
  • افزایش جریان خون به ماهیچه های اصلی
  • کاهش تنش ماهیچه ای و درد مزمن
  • کاهش خشم و نا امیدی
  • افزایش اعتماد به نفس برای مدیریت مشکلات

برای رسیدن به بیشترین فواید، تکنیک های آرمیدگی را با سایر روش های مواجهه مثبت مانند ورزش، خواب کافی و در تماس با خانواده و دوستان حمایت کننده بودن، استفاده نمایید.

انواع تکنیک های جهت استفاده از فواید تکنیک های آرمیدگی:

متخصصین امر سلامت از جمله متخصصین در زمینه های تکمیل کننده و جایگزین دارو ، پزشکان و روان درمانگران می توانند شیوه های متعددی از آرمیدگی را آموزش دهند.  اما اگر بخواهید می توانید برخی از روش ها را یاد بگیرید. بطورکلی،شیوه های آرمیدگی شامل متمرکز ساختن توجه بر چیزی آرامش بخش و افزایش آگاهی درباره بدن می باشد. مهم نیست چه شیوه ای از آرمیدگی را انتخاب می کنید، آنچه مهم است اینست که تلاش کنید بطور منظم آرمیدگی را تمرین نمایید، تا فواید آن را بدست آورید.

آرمیدگی انواع مختلف عمده ای دارد، از جمله:

آرمیدگی خودزاد :

خودزاد یعنی چیزی که از درون خود شما بیرون می آید. در این شیوه ی آرمیدگی ، شما تصویر سازی ذهنی و هشیاری جسمی را برای کاهش استرس بکار می گیرید. شما کلمات یا تلقیناتی را در ذهنتان تکرار می کنید و تنش ماهیچه ها را کاهش می دهید. برای مثال ممکن است مجموعه ای آرام را تصور کنید و سپس کنترل شده تمرکز کنید، تنفس خود را آرام کنید، ضربان قلب خود را پایین آورید و یا احساس های جسمی متفاوتی را تجربه کنید؛ مثل آرام کردن هر دست یا پا به تنهایی.

آرمیدگی پیش رونده ماهیچه ای :

در این شیوه آرمیدگی شما بر انقباض گروهی ماهیچه ها و سپس رها کردن آنها تمرکز می کنید. این به شما کمک می کند روی تفاوت بین انقباض و رها کردن ماهیچه تمرکز کنید. شما از احساس های جسمی تان آگاه تر می شوید. یک روش آرمیدگی پیش رونده ماهیچه ای این است که با منقبض کردن و شل کردن ماهیچه های انگشتان پا شروع کرده و به تدریج به سمت بالا تا سر و گردن ادامه می دهید. همچنین می توان با سر و گردن شروع کرده و تا پایین، به انگشتان پا خاتمه دهید. ماهیچه هایتان را حداقل 5 ثانیه منقبض کنید و سپس آنها را 30 ثانیه رها سازید و این کار را تکرار نمایید.

تجسم فکری: در این شیوه آرمیدگی شما تصاویر ذهنی را به منظور انجام سفری تجسمی به مکان یا موقعیتی آرام و بی سرو صدا، شکل می دهید. هنگام تجسم فکری سعی کنید هرچه می توانید از حواس خود بهره بگیرید، از جمله بویایی، بینایی، شنوایی و لامسه. برای مثال اگر آرامش کنار اقیانوس را تصور می کنید، درباره چیزهایی از جمله بوی آب شور ،صدای امواج خروشان و گرمای خورشید روی بدنتان بیندیشید. ممکن است بخواهید چشمانتان را ببندید ،در مکان آرامی بنشینید و همه لباسهای تنگ را کنار بگذارید.

سایر شیوه های رایج آرمیدگی شامل:

  • هیپنوتیزم
  • ماساژ
  • مراقبه
  • تایی چی
  • یوگا

فواید تکنیک های آرمیدگی برای مشخص شدن ملزم به تکرار هستند:

وقتی شیوه های آرمیدگی را می آموزید از تنش ماهیچه ها و سایر احساسات جسمی مرتبط با استرس آگاه تر می شوید. هنگامی که بدانید پاسخ استرس چگونه است، هر لحظه ای که حس کنید، علایم استرس شروع خواهند شد، می توانید سعی کنید یک تکنیک آرمیدگی را تمرین نمایید. به خاطر داشته باشید تکنیک های آرمیدگی مهارت هستند. و مثل هر مهارتی، توانایی شما در آرامش یافتن با ممارست بهبود می یابد. مراقب خود باشید(اجازه ندهید تلاش شما برای تمرین شیوه های آرمیدگی ، خود تبدیل به عامل استرس زای دیگری شود.)

اگر شیوه آرمیدگی خاصی درباره شما مؤثر نیست ،شیوه دیگری را امتحان نمایید. اگر هیچ یک از تلاشهای شما در کاهش استرس کارآمد به نظر نمیرسند، با پزشک خود درباره ی گزینه ای دیگر مشورت نمایید.  همچنین در نظر داشته باشید مخصوصاً افرادی که مباحث جسمی جدی و سابقه ای از سؤمصرف دارند، ممکن است هنگام استفاده از برخی تکنیک های آرمیدگی احساس ناراحتی هیجانی کنند. اگرچه این موضوع به ندرت رخ می دهد ولی اگر هنگام استفاده از تکنیک های آرمیدگی احساس ناراحتی هیجانی کردید،  آنچه انجام می دهید را متوقف نموده و به مشورت با متخصص سلامت و یا خدمات بهداشت روان بیندیشید.

 

در صورت هرگونه سوال می توانید با واحد پشتیبانی ما به صورت تلفنی و تلگرام ارتباط بگیرید.

واحد پشتیبانی و راه ارتباطی با مرکز تجسم خلاق

۰۲۱۸۸۳۰۲۵۲۳

۰۹۰۱۱۵۹۴۹۴۳

https://t.me/aramgroup 

کانال تلگرام مجموعه تجسم خلاق

اینستاگرام  

صفحه اینستاگرام مجموعه تجسم خلاق

مطالب مرتبط
دیدگاهها

بدون دیدگاه