دکتر آرام : روانشناس بالینی و سلامت عضو انجمن روانشناسان آمریکا ، مترجم مولف ، محقق علوم متافيزيك، فرا روانشناسي ، مغناطیس درمانی ، مخترع و مبتکر تکنیک های ویژه تجسم خلاق

چگونه علائم استرس رابشناسیم و آنها را درمان کنیم؟

چگونه علائم استرس رابشناسیم و آنها را درمان کنیم؟

علائم استرس – استرس همه جا وجود دارد و اولین قدم در کنترل استرس شناخت علایم استرس است. همه ما تحت تأثیر استرس‌ قرار می‌گیریم. وقتی شما کودکان خود را به پیروی از قوانین ملزم می‌کنید، در مواقع پرمشغله کاری، وقتی امور مالی خود را مدیریت می‌کنید، یا زمانیکه در یک رابطه عاطفی مشکل‌آفرین درگیر می‌شوید، شاید متوجه علائم استرس شده باشید.

استرس همه جا وجود دارد. و کمی استرس بلامانع است – کمی استرس در واقع مفید است – استرس بیش‌ از اندازه می‌تواند شما را از لحاظ جسمانی و روانی خسته و بیمار کند.

اولین قدم در کنترل استرس شناخت علائم و اثرات آن در بدن ما است. اما شناخت علائم استرس شاید از آن چیزی که تصور می‌کنید دشوارتر باشد. اغلب ما آنقدر به استرس عادت داریم که اغلب تا رسیدن به یک نقطه بحرانی نمی‌دانیم دچار استرس هستیم.

استرس چیست؟

استرس واکنش بدن به موقعیت‌های آسیب‌زننده (چه واقعی و چه تجسمی) است. وقتی شما احساس خطر می‌کنید، یک واکنش شیمیایی در بدن شما رخ می‌دهد که به شما امکان می‌دهد برای پیشگیری از آسیب وارد عمل شوید. این واکنش با نام “جنگ یا گریز” یا پاسخ به استرس شناخته می‌شود.

حین پاسخ به استرس، علائم استرس در بدن پدیدار می گردد قلب شما با سرعت بیشتری می‌زند، تنفس تندتر می‌شود، عضلات سفت می‌شوند و فشار خون بالا می‌رود. شما در آن زمان آماده عمل می‌شوید.

این همان شیوه محافظت شما از خود است. علائم استرس در افراد مختلف، به اشکال مختلف بروز می‌کند. چیزی که برای یک شخص استرس‌زا است، شاید نگرانی مختصری را برای یک شخص دیگر به وجود آورد. برخی افراد در قیاس با دیگران توانایی بیشتری در مقابله با استرس دارند. و همه استرس‌ها بد نیستند.

مقادیری از استرس می‌تواند به شما کمک کند برخی امور به سرانجام برسانید و از بروز برخی آسیب‌ها پیشگیری کند. برای مثال، استرس همان چیزی است که موجب می‌شود پای خود را فوراً روی پدال ترمز فشار دهید و با خودروی جلویی تصادف نکنید. این چیز خوبی است. بدن‌های ما انسان‌ها برای مقابله با مقادیر کوچکی از استرس ساخته شده است و ما توانایی مقابله با استرس مزمن و درازمدت بدون ابتلا به پیامدهای ناگوار آن را نداریم.

علائم استرس در بدن چیست؟

استرس می‌تواند تمام جنبه‌های زندگی ما، از جمله احساسات، رفتارها، قدرت تفکر و سلامت جسمانی را تحت تأثیر قرار دهد. هیچ بخش از بدن انسان در برابر آن مصون نیست. اما از آنجا که افراد به گونه‌ای متفاوت با استرس برخورد می‌کنند، علائم استرس می‌تواند متغیر باشد.

علائم می‌توانند مبهم باشند و می‌توانند مشابه علائم به وجود آمده در اثر بیماری‌های جسمانی باشند. پس باید در مورد آنها با پزشک خود مشورت کنید. هر یک از این علائم استرس را شاید در خود مشاهده کنید.

خوب می دانیم که علائم استرس در بدن به صورت علائم جسمانی و احساسی برروز کرده و در برخی مواقع و حالات شدید این علائممیتواند زندگی معمول فرد را دچار تغییر و یا اختلال نماید با هم به بررسی و یافتن راه کاری برای این علائم بپردازیم.

 علائم استرس رابشناسیم

استرس بر اثر عوامل محیطی ما به وجود می آید و تا حدی برای ما مفید می باشد

علائم احساسی استرس عبارتند از:

1- به راحتی گرفتار شدن در احساسات و آشفتگی: استرس می تواند فرد را زود رنج کرده و یا واکنش سریع احسای در وی به راحتی می تواند به زندگی شخصی و یا اجتماعی و روابط کاری وی صدمه وارد نماید. این احساسات آشفته باعث خستگی روحی فرد گشته و نیز به دلیل ایجاد اختلال در خواب و تغذیه فرد سلامتی فرد را کاهش می دهد.

2- سرخوردگی و  بداخلاقی احساس ناتوانی مثلاً از دست دادن کنترل یا احساس نیاز به در دست گرفتن کنترل خود مشکل در آرامش و تسکین ذهن

3- احساس بدی داشتن نسبت به خود (عزت نفس کم): به دلیل خود خوری و نشخوارهای ذهنی که فرد دارد خود را همواره پایین تر از بقیه و بی ارزش دیده و این سبب ساز بروز انواع ناراحتی ها و مشکلات روحی از جمله افسردگی در فرد می گردد.

4- احساس تنهایی، پوچی و افسردگی دوری از دیگران. که به دلیل نگرانی و ترس های غیر واقعی از آشنایی با افراد جدید و یا قضاوت دیگران در فرد صورت می گیرد.

5- خواب های عجیب و غریب: خواب ها معمولا جنبه مثبت دارند و همین امر سبب می شود که بعد از بیداری احساس بهتری داشته باشیم. اما افرادی که تحت استرس هستند در طول خواب مدام از خواب می پرند و روند خواب آنها دچار اشکال است. خواب خوب و با کیفیت خوابی است که 7 الی 8 ساعت بی وقفه صورت گیرد .

علائم جسمانی استرس عبارتند از:

استرس علائم ویژه ای از خود بروز می دهد. از جمله این علائم عبارتند از :

1- انرژی کم: افرادی که سطح بالای استرس را تجربه می نمایند به دلیل درگیری های ذهنی و درونی خود که باعث هدر رفت انرژی آنها شده و نداشتن خواب کافی و مناسب در طول شب اصولا انرژی مورد نیاز خود را بدست نمی آورند و همواره دچار کمبود انرژی و خستگس مداوم هستند

2- مشکلات در معده از جمله اسهال، یبوست و حالت تهوع و سندرم روده تحریک پذیر از علائم استرس به حساب می آیند و باعث تغییر در رژیم و وضعیت تغذیه ای فرد گردد.

3- دردهای دائم و موقتی و تنش عضلانی

  • سردردهای تنشی به صورت نواری اطراف سر و در دو طرف سر بروز می نماید و بر اثر  استرس مداوم و تنش عضلانی در گردن و سر رخ می دهد ممکن است از 30 دقیقه تا هفت روز طول بکشد.
  • سردرد های آخر هفته: کاهش ناگهانی استرس باعث سردردهای میگرنی می شود.
  • گرفتگی های عضلانی وحشتناک در دوران قاعدگی:  زنانی که تحت استرس های مزمن هستند دو برابر زنان دیگر دچار این عارضه می شوند  و این امر به دلیل عدم توازن هورمونی اتفاق می افتد.

 

تلفن تماس برای اطلاعات بیشتر با موسسه تجسم خلاق

02188302523

تلگرام و واتساپ

09011594943

 

4- درد سینه و ضربان قلب سریع که گاهی اوقات به علائم سکته قلبی دربدن انسان تعیبیر می شود و بدلیل فشار روحی شدیدی که استرس به بدن وارد می کند رخ می دهد.

5- سرماخوردگی‌ها و عفونت‌های متعدد به دلیل کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن بر اثر استرس

6- از دست دادن میل یا توانایی جنسی و عدم لذت بردن ارز فعالیت های که برای آدمی لذت بخش می باشد.

7- اضطراب و رعشه، صدای زنگ در گوش، سردی یا تعریق دست‌ها و پاها

8-  دل درد: استرس و اضطراب باعث افزایش دل درد میشود. و این دل درد به همراه احساس تهوع ، سردرد و کمر درد اتفاق می افتد

9- خشکی دهان و مشکل در قورت دادن گرفتگی فک و دندان‌ قروچه دهان درد زخم و درد فک همگی می تواند نشانه دندان قروچه رفتن باشد که معمولا در هنگام خواب اتفاق می افتد و تحت تاثیر استرس تشدید می شود. در این حالت بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید.

10- خونریزی لثه : افرادی که تحت استرس هستند بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماری های لثه خواهند بود. افزایش مدام هورمون استرس – کورتیزول – باعث ضعف سیستم ایمنی گشته و اجازه می دهد که باکتری ها به لثه آسیب وارد کنند.

11- افزایش جوش صورت: استرس شدید باعث ضعف اعصاب و بروز التهابات پوستی می شود.

12- مصرف زیاد شیرینی جات: استرس از دلایل اصلی برانگیختی فرد و ایجاد تمایل وی به شیرینی جات است.

13- خارش پوست: افرادی که دچار خارش مزمن پوست می شوند معمولا افرادی هستند که زندگی پر استرسی را تجربه می کنند.

14- افزایش آلرژی و حساسیت: افرادی که تحت استرس هستند الرژی بیشتری نیز به اغلب چیزها نشان می دهند و این به دلیل افزایش نوع خاصی از پروتئین در خون آنها است که در واقع پاسخ الرژیک می باشد .

 

چگونه از شر علائم استرس رهایی پیدا کنم 

گاهی استرس ما کم بوده و برای مدت کوتاهی طول میکشد که با رفع دلیل استرس علائم استرس به خودی خود رفع می گردند مثلا امتحانات پیان ترم که تمام می شود، بیماری که سلامتی خود را بدست می آورد، مشکل مالی که حل می شود و … مرحله اول رهای از استرس از بین بردن دلیل آن است.

اما معمولا استرس و دلایل آن از بین نرفته بلکه از نحوی به نحوی دیگر تغییر می کند و یا بصورت مداوم و دوره ای تکرار می شودو یا هر دلیل دگیر باز به ما استرس وارد می کند همیشه چیزی وجود دارد کهب اعث استرس در ما بشود الان باید چکار کرد؟

باید به فکر چاره بود می توان با فعالیت های آرام بخش  مانند ورزش، مدیتیشن، کوهنوردی، پیاده روی استفاده نمود و یا با کمک گرفتن از متخصصین برای درمان و آموزش کنترل و مدیریت استرس اقدام نمود. برای درمان استرس ما به شما توصیه می کنیم مقاله استرس و اضطراب ارائه تکنیک رایگان درمانی را مطالعه نماید و یا برای مراحل حرفه ای تر رهایی از علائم استرس از پکیج خلق آینده که بهترین روش برای درمان قطعی استرس کمک بگیرید.

چگونه می توانم این دروه شرکت کنم ؟

در صورت هرگونه سوال می توانید با واحد پشتیبانی ما به صورت تلفنی و تلگرام ارتباط بگیرید. 

واحد پشتیبانی و راه ارتباطی با مرکز تجسم خلاق

۰۲۱۸۸۳۰۲۵۲۳

۰۹۰۱۱۵۹۴۹۴۳

 

کانال تلگرام مجموعه تجسم خلاق

 

صفحه اینستاگرام مجموعه تجسم خلاق

مطالب مرتبط

استرس و تفکر مثبت: 1 راه کار عالی تفکر مثبت در مقابله با استرس

استرس و تفکر مثبت تفکر مثبت و عقلانی در مقابله با استرس یک نگرش ...

چگونه درمان استرس با مغناطیس درمانی صورت می گیرد؟

درمان استرس با مغناطیس درمانی امروزه مغناطیس درمانی جایگاه ویژه ای در طب مکمل ...

متافیزیک و مراقبه فکری در دنیای امروز ما

متافیزیک و مراقبه فکری در دنیای ما ماورای معروفات و منكرات جهان هستی از ...

چگونه مراقبه تربیت و کنترل ذهن را انجام دهیم؟

مراقبه " تربیت"و "کنترل" ذهن- مراقبه " تربیت" و "کنترل" ذهن توسط تکنیک های ...

برنامه عملی ریلکسیشن

برنامه عملی ریلکسیشن را در این مقاله میخواهیم در چند گام ساده به شما ...

ارتباط بین ریلکسیشن، یوگا و مدیتیشن

ارتباط بین ریلکسیشن، یوگا و مدیتیشن ریلکسیشن و یوگا رابطه ی بسیار نزدیکی با مدیتیشن ...

دیدگاهها

بدون دیدگاه